Бисквитки

вторник, 24 януари 2012 г.

Как да помогнем за "Най-дългото хоро"


 Общността на банатските българи винаги е била активна и много творческа. В последно време с кампанията „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!“, която обединява банатски българи от цял свят с идеята да помогнем всички заедно на уникалното село Бърдарски геран,  банатските българи показват, че имат желание и твърдото намерение да намерят сами изход от кризата. Пореден пример е идеята на Даниела Петкова, родом от Бърдарски геран, да подпомогне Инициативния комитет. На 26 май, вторият ден от честванията на 125-годишнината от основаването на Бърдарски геран, Илия Луков и Продуцентска къща „Пирина“ също се включват в кампанията с „Най-дългото хоро на банатските българи“. 
 За да подпомогне финансирането на това събитие, Даниела Петкова ще подсигури бели тениски с надпис „125 години Бърдарски геран“ и които ще се продават в нейното магазинче на центъра, а цялата печалба от продажбата ще отива за Фонда за набиране на средства за честванията. Производствената цена на тениската е 5 лв., но в магазина ще ще купуват за 6 лв. като единият лев печалба отива във Фонда за честванията. Ще има номера от S до XXL.
 Още от 1 февруари всеки ще може да си купи тениска както за за спомен от събитието, така и за подарък, с благородната идея да подпомогне със скромния си принос честванията на юбилея.
 Станете част от нашата общност, а дори и родовите ви корени да не достигат до Стар Бешенов в Румънски Банат или Иваново в Сръбски Банат, ако пазите в сърцата си добри спомени от Бърдарски геран, имате приятели тук и искате да бъдете част от празничната атмосфера на 25 и 26 май, включете се в кампанията, която носи целия заряд на вярата, надеждата и любовта.
 Нека със символичния знак на бялата тениска с надпис да обрисуваме на 26 май 2012 г. на площада в Бърдарски геран голямата любов, която свързва всички с това забележително село.

Няма коментари:

Публикуване на коментар