Бисквитки

неделя, 8 януари 2012 г.

Извънредно заседание на областния кризисен щаб

         Днес 07.01.2012 г. в 14:00 ч. в Областна администрация - Враца Областния управител свика извънредно заседание на Областния щаб за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи (ОЩК на СНАВР) във връзка с възникналата усложнена зимна обстановка.
         На заседанието присъстваха Областният управител на Област Враца г-жа Пепа Владимирова, главния секретар на Областна администрация г-н Бисер Дончев, секретарят на ОЩК на СНАВР и инспектор по защита на населението в ОУ “ПБЗН“ – Враца -Даниел Милков, представители на Областна администрация, директорът  на Областно пътно управление – Враца г-н Стефан Илиев, командирът на под. 52380 подп. Пламен Стойков, инж. Валентин Маринов – ЧЕЗ Разпределение - регион Враца, кметът на Община Мездра г-н Иван Аспарухов, управителят на БКС ЕООД – Враца г-н Иван Младенов, екологът на Община Враца г-жа Здравка Иванова.
         На заседанието бяха обсъдени проблемите с електрозахранването и проходимостта на пътищата на територията на Област Враца.
         Към 14:00 ч. на 07.01.2012 г. има прекъснато електрозахранване в 63 населени места, като основните проблеми са в общините Враца, Мездра и Роман. Приведени са и работят по отстраняване на авариите 16 екипа на ЧЕЗ. В помощ за отстраняване на авариите се оказва съдействие с техника от Козлодуй, Бяла Слатина и Монтана. Поетапно се отстраняват авариите.
         От ОПУ-Враца уточниха, че пътищата от Републиканската пътна мрежа се почистват и движението по тях е нормално. Движението по главен път Е-79 в посока Мездра – София е временно пренасочено през Искърското дефиле, поради затруднено снегопочистване в община Ботевград.
         БКС-Враца е съсредоточило усилията си по почистването на пътната мрежа в гр. Враца, като основен проблем са паркираните автомобили на уличните платна. От БКС-Враца призовават гражданите при възможност да не възпрепятстват работата на техниката за снегопочистване.
         Всички институции на територията на Област Враца, отговорни за зимното поддържане са в постоянна готовност за действия при усложняване на обстановката.
         Областният управител на област Враца умолява гражданите да почистват снега пред домовете, магазините и офисите си, както и да проявят търпение и предприемат пътувания само в крайна необходимост. Движението да се извършва с оборудвани за зимни условия автомобили и с повишено внимание. При възникване на извънредни ситуации гражданите да се обаждат на телефона за спешни повиквания - 112.

Няма коментари:

Публикуване на коментар