Бисквитки

вторник, 10 януари 2012 г.

Стартира процедура по прием на документи за сключване на индивидуални договори


До края на седмицата Районната здравноосигурителна каса във Враца ще стартира процедура по прием на документи за сключване на индивидуални договори с изпълнителите на медицински и дентални дейности за работа през 2012 г.  Крайният срок за подаване на документи от лечебните заведения е 30-дневен, считано от 1 януари 2012 г. Директорът на РЗОК-Враца в срок от 1 месец от подаване на заявленията сключва договори с лечебните заведения, които отговарят на критериите за осигуряване на достъпност и качество на медицинската помощ, упоменати в Закона за здравното осигуряване /ЗЗО/. През 2012 г. разпоредбите в Националния рамков договор не поставят ограничения в сключването на договори с личните лекари и изпълнителите на дентална помощ и след  посочените срокове.
  Нов момент при сключването на договори с болниците през 2012 г. е, че лечебните заведения освен по клинични пътеки и изпълнение на високоспециализирани медицински дейности ще сключват договори и за изпълнение на дейности по определени клинични процедури, които не налагат престой на пациента в лечебното заведение за срок по-дълъг от 12 часа. Тези клинични процедури са хемодиализата, системно лекарствено лечение и диспансерно наблюдение на пациенти със злокачествени заболявания, проследяване на терапевтичен отговор  при пациенти на домашно лечение с прицелна перорална противотуморна терапия и перорална химиотерапия, и интензивно лечение на новородени деца с асистирано дишане със или без прилагане на сърфактант. През 2012 г. НЗОК ще заплаща на лечебните заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове и за изпълнението на тези медицински дейности.
          През 2012 г. при ползване на медицинската помощ осигурените лица са длъжни да представят документ за самоличност, а изпълнителите на медицинска и дентална помощ да извършат проверка на здравноосигурителния статус на лицата, съгласно данни на Националната агенция за приходите

Няма коментари:

Публикуване на коментар