Бисквитки

петък, 2 декември 2011 г.

Кметът на Враца инспектира сметището


Както предварително бе уговорено, днес кметът на Община Враца инж. Николай Иванов проведе работна среща на обекти клетка 2.1 и сграда за сепарираща инсталация към депо за ТБО, на която присъстваха и представителите на медиите.

На работната среща присъстваха представители на изпълнителя „Пътностроителна техника” АД и на консорциум „ПСТ – МУТ- Враца 2010”, също така на независимия строителен надзор „Агроводинвест” АД – София и експерти от Община Враца.

На срещата беше отчетен напредъка по изграждането на сградата и подготовката и оформянето на документите по подписване на акт- образец 15 за установяване годността за приемане на строежа за сепариращата инсталация.

В понеделник беше подписан график за извършване на строителни дейности и изготвянето на документи, необходими за разплащания и оформяне на акт –образец 15 и приложенията към него със съответните срокове.

Изпълнителят пое ангажимента в срок до 8 декември 2011 г. да положи шлайфаната бетонова настилка, за да се достави сепариращата инсталация и започне нейния монтаж.

В срок до 7 декември ще бъдат доставени покривните и фасадните панели на сградата и ще започне техния монтаж.

В момента се работи по вертикалната планировка на сградата и пътя. Също така се отстраняват забележките по клетка 2.1.

Инж.Николай Иванов съобщи, че не се работи с темпото което е очаквал.До края на годината изграждането на сепарираща инсталация трябва да приключи.Към момента Община Враца изплаща в срок финансовите средства по извършените дейности за обекта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар