Бисквитки

понеделник, 28 ноември 2011 г.

Западните покрайнини – обратно в България!

Младежката организация на ВМРО – Враца проведе традиционното си факелно шествие под надслов „Западните покрайнини – обратно в България”!

По улиците на Враца минаха близо 100 симпатизанти на идеята. Така врачани доказаха, че не са забравили „Ньой”, а милеят за българите, чиито права са потъпквани в съседните ни държави.

Воеводите тръгнаха от кино „Коларов” и стигнаха до паметника на „Лъвчето”, до ЖП гара Враца. По пътя до крайната си точка шествието премина с много патриотично настроение и възгласи „Долу Ньой” и „Македония е българска”.

Младите от ВМРО бяха раздали факли на всички участници, с което показа съпричастността си към загиналите във войните за национално обединението на България.

Пред гранитният монумент дело на скулптора Андрей Николов бяха поднесени венци и цветя. В словото си Областният председател на войводите и зам.–кмет на Община Враца Красимир Богданов заяви: „делото на нашите деди, паднали за обединението на България още не е завършено. И днес България е единствената страна, граничеща сама със себе си. Ние няма да забравим и няма да простим, извършеното от мъчителите на нашите сънародници останали извън пределите на родината. Борбата продължава!”

Гости на събитието бяха организационния секретар на ВМРО – Юлиан Ангелов, регионалният организатор за Северозападна България Валентин Вълков, общинските съветници от ВМРО, много граждани.

Младежите организираха почетен караул и пред паметника на Васил Левски и отново показа на врачани, че патриотичната идея няма да загине, а и занапред ще пали огъня в сърцето на всеки истински българин. Докато я има България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар