Бисквитки

петък, 15 юли 2011 г.

Инвалид се става и с подкуп

На 14 юли, след получен сигнал за искане и получаване на подкуп от длъжностни лица при Обща ТЕЛК при МБАЛ “Хр. Ботев” АД Враца и МБАЛ в Мездра, служители на Икономическа полиция- ОД МВР Враца, извършиха проверки в един лекарски кабинет на Обща ТЕЛК Враца и 3 кабинета в МБАЛ в Мездра. Проверката е установила следното: в кабинета във Враца, след вземане на подкуп бяха установени лицата-д-р М.П./53-годишна/ й технически сътрудник- М.А/51-годишна/, които на 14.07.2011г. са поискали и приели дар /сумата от 300 лева/, която не им се следва, за да издадат Експертно решение на ТЕЛК. В хода на проверката са иззети материали и документи имащи отношение по случая, както и паричната сума предмет на подкупа.
В сградата на МБАЛ в Мездра е извършена проверка на 3 служебни помещения ползвани от д-р Р.Т./53-годишна./При проверката са иззети материали и документи имащи отношение по случая.
От проведените ОИМ и работа по горещи следи е установено, че д-р М.П., техническия й сътрудник -М.А. и д-р Р.Т./ са организирали активно функционираща престъпна група, с цел изготвяне на неистински медицински документи и издаването въз основа на тях Експертни решения на ТЕЛК, срещу получаване в замяна на това на различни парични суми от пациентите.
Установени са и други лица, от които са искани различни суми в размер от 50 до 700 лева.
Трите медицински лица са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от сектор ПИП и отдел “Полицейско разследване”. По случая е образувано дознание за престъпление по чл. 301 от НК .

Няма коментари:

Публикуване на коментар