Бисквитки

неделя, 10 юли 2011 г.

Два дни бъгита бръмчаха в Балкана


При отлична организация от страна на Родната ни автомоделна федерация и спортно-техническия моделен клуб във Враца в събота и неделя срещу хижа Леденика във Врачанския балкан се проведе Първия кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радиоуправляеми автомодели
с висока проходимост в класове „Бъги”.
26 пилоти от седем клуба в страната в събота караха в 4 квалификации по седем минути. Хубавото слънчево време даде възможност на участниците да дадът всичко от себе си, а и болшинството млади и перспективни състезатели в много случаи изненадаха с перфектното си управление на автомоделите.
В късния следобят организаторите проведоха финал в клас „Монстери”, който бе спечелен от Илко щирков от Варна, следван от 15-сет годишния Оливър Карамелски от Враца.
През втория състезателен ден след проведения полуфинал в клас „Бъги 1:8” се проведе 45 минутния финал в клас „Тръги”. Представителят на „Стелди R” Цветелин Борисов кара равномерно, почти без грешка и с постижение 79 обиколки грабна златото, следван от седемгодишния състезател на „Стелди R” Васко Василев с 76 обиколки, а трети завърши
Бисер Вражилов от „Стелди R” с 74 обиколки. Врачанския пилот Георги Тодоров, който дебютира с ред технически проблеми завърши на седмо място.

В кралския клас „Бъги 1:8” при изключително оспорвана борба в 45 минутния финал се наложи 14-сет годишния Кристиян Вражилов от „Стелди R”, който навъртя 86 обиколки, следван от ветерана Димитър Лесковски от „Хоби Дик” с 85 обиколки, а трети завърши Емил Карамфилов от „Стелди R” с 84 обиколки. В този клас отлично кара 13 - сет годишния Росен Ралчовски, който завърши пети , а втория врачански пилот в този клас Мартин Дамянов след много технически проблеми завърши на 8 място.
В последния клас „Бъги 1:5” в 30-сет минутния финал врачанския ас Дамян Петров пое водачеството от първата минута и финишира първи с постижение 57 обиколки, следван от президента на „Стелди R” Станимир Станев, който завърши със 55 обиколки, а трети завърши втория врачански представител Георги Аврамов, който пет минути преди края бе наравно с Дамян Петров, но получи повреда и отпадна от борбата за златото.
Така врачанските автомоделисти спечелиха 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал и продължиха успешното си представяне в шампионатите в отделните класове модели.
На победителите бяха връчени купи и грамоти.
Следващото състезание на автомоделистите е в идната събота в Мездра, където ще се проведе Републикански турнир под шефството на Община Мездра в класовете модели с ДВГ и Електромодели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар