понеделник, 23 април 2018 г.

За шести път във Враца ще се проведе Панорама на образованието


        На 26 април за поредна година училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца и страната  и  езикови школи ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка. Тази, станала вече традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността. Панорамата на образованието е организирана от Община Враца, в изпълнение на приета Областна програма за информационната кампания за прием 2018/2019г. 
       Всяко училище има специално подготвена шатра и с атрактивно представяне ще се опита да привлече интерес към своето учебно заведение. Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на атрактивното представяне на професионалните гимназии и дуалното обучение. Атрактивни специалности, предполагащи добра реализация на младите хора са новите възможности предлагани през предстоящата учебна година.
     В Панорама на образованието със свои щандове ще се включат и частните езикови школи „ Англеланд”, „Адванс” и „Училища Европа”, както и Центърът за кариерно ориентиране, който вече е част от ЦПЛР- „Център за работа с деца”, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” - филиал Враца, Медицински университет „Д-р Иван Митев” - филиал Враца, Висше училище по телекомуникации - София.  
Шестото издание на Панорамата на образованието ще започне в 10.00 ч. с изпълнение на младежкия духов оркестър и мажоретния състав към ЦПЛР - „Център за работа с деца, както  и с изпълнение на танцьорите от СОУ „Отец Паисий”.
До 18.00 ч., на 26 април, всички ученици, родители, граждани ще имат възможност да се запознаят с предлаганите възможности и да направят информиран избор за своето бъдещо образование. Тазгодишният форум ще се проведе пред сградата на община Враца.
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар