Бисквитки

понеделник, 23 април 2018 г.

За шести път във Враца ще се проведе Панорама на образованието


        На 26 април за поредна година училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца и страната  и  езикови школи ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка. Тази, станала вече традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността. Панорамата на образованието е организирана от Община Враца, в изпълнение на приета Областна програма за информационната кампания за прием 2018/2019г. 
       Всяко училище има специално подготвена шатра и с атрактивно представяне ще се опита да привлече интерес към своето учебно заведение. Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на атрактивното представяне на професионалните гимназии и дуалното обучение. Атрактивни специалности, предполагащи добра реализация на младите хора са новите възможности предлагани през предстоящата учебна година.
     В Панорама на образованието със свои щандове ще се включат и частните езикови школи „ Англеланд”, „Адванс” и „Училища Европа”, както и Центърът за кариерно ориентиране, който вече е част от ЦПЛР- „Център за работа с деца”, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” - филиал Враца, Медицински университет „Д-р Иван Митев” - филиал Враца, Висше училище по телекомуникации - София.  
Шестото издание на Панорамата на образованието ще започне в 10.00 ч. с изпълнение на младежкия духов оркестър и мажоретния състав към ЦПЛР - „Център за работа с деца, както  и с изпълнение на танцьорите от СОУ „Отец Паисий”.
До 18.00 ч., на 26 април, всички ученици, родители, граждани ще имат възможност да се запознаят с предлаганите възможности и да направят информиран избор за своето бъдещо образование. Тазгодишният форум ще се проведе пред сградата на община Враца.
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар