Бисквитки

понеделник, 28 ноември 2016 г.

Кметът Калин Каменов откри Международна конференция „Животновъдството в България – бъдещо развитие“



Кметът на Община Враца Калин Каменов даде начало на Международната конференция „Животновъдството в България – бъдещо развитие“.
„За мен е чест, че градът има възможност да бъде домакин на Международната конференция. Животновъдството е първият по значение отрасъл на селското стопанство в България. То е и основен поминък на много семейства в Община Враца. Затова се радвам, че тази среща ще се проведе в нашия град, в нашата Община“, заяви в приветствието си Калин Каменов и благодари на организаторите на инициативата. „В заложената програма виждам теми, свързани с хармонизирането на националното законодателство със законите на Европейския съюз, възможностите за усвояване на средства от европейските фондове и начините на финансиране на животновъдите и пчеларите, от които съм сигурен, че ще се получи полезна дискусия. Надявам се, тя да бъде градивна, а обмененият опит да бъде полезен на всички присъстващи“, добави още Калин Каменов и пожела ползотворна дискусия и успех на срещата.
Участие в Международната конференция взеха Д-р Мануел Дел Позо Рамос - представител на Главна дирекция „Земеделие“ към Европейската комисия, експерти на Министерство на земеделието и храните и Националната овцевъдна асоциация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар