Бисквитки

вторник, 29 ноември 2016 г.

Отбелязаха втората годишнина от възстановяването на военно формирование 54 990



Кметът на Община Враца Калин Каменов бе официален гост на тържествената военна церемония и празничния концерт, по случай втората годишнина от възстановяването на военно формирование 54 990 в града. Под звуците на „Ботев марш“, представителните роти се строиха пред сградата на Община Враца, където отец Аспарух отслужи тържествен молебен.
Празникът по повод втория рожден ден на врачанския гарнизон продължи в Градската концертна зала, където приветствия отправиха кметът на Общината Калин Каменов и командирът на формированието подполк. Георги Крайнов.
В словото си кметът Калин Каменов поздрави командира на батальона и всички военнослужещи във формирование 54 990. „За тези скромни две години вие показахте, че сте екип, който е полезен не само на града, но и на целия регион. С вашия труд и усилия, вие доказахте смисъла от запазването и развитието на  нашата армия. Показахте също, че сте активен партньор на Община Враца“, заяви кметът и припомни активното участие на военнослужещи в овладяването на бедствената ситуация с падналия леден дъжд в началото на годината. „Надявам се, доброто ни сътрудничество да продължи и занапред. Знаете, че в мое лице и в това на Община Враца винаги ще имате партньор, който ще бъде до вас. Надявам се, да работим добре заедно и в бъдеще и да направим така, че да утвърдим военното поделение във Враца, като още по-престижна и дейна структура в нашия град. Бъдете здрави и отстоявайте с чест и достойнство престижа на българската армия“, каза още в приветствието си кметът на Община Враца Калин Каменов.
В поздрава си към военнослужещите, командирът на формированието благодари на войниците за усърдието, дисциплината и отдадеността, с които изпълняват служебните си задължения.  
Гости на тържествената военна церемония и празничния концерт бяха още председателят на Общински съвет Румен Антов, зам. областният управител Ирина Иванова и директорът на РУО Галина Евденова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар