Бисквитки

сряда, 8 юни 2016 г.

Калин Каменов откри обучителен семинар на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси



Кметът на Община Враца Калин Каменов откри в града Седмия последен обучителен семинар, организиран съвместно от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /КПУКИ/ и Националното сдружение на общините в Република България. Семинарът е свързан с правната рамка на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
Кметът на Община Враца Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че идеята на този форум е, не само новоизбраните кметове, но и онези, които имат по-дълъг опит, да чуят от експертите казусите, които са допускани като грешки през годините. „Присъствието Ви на семинара показва загриженост и отговорност към управлението на общините и на районите, за които отговаряте“, допълни още Калин Каменов. 
Лектори на семинара бяха вр. и. д. председател на КПУКИ Николай Николов, както и членовете на Комисията Катя Станева и Паскал Бояджийски. Николов подчерта особената важност на тези семинари в началото на новия мандат на органите на местното самоуправление, предвид факта, че 40% от влезлите в сила решения с конфликт на интереси за първите пет години от дейността на КПУКИ са по отношение на общински съветници, кметове, експерти в местни администрации и управители на общински търговски дружества.

Няма коментари:

Публикуване на коментар