Бисквитки

вторник, 7 юни 2016 г.

„Приложение на новия закон за обществените поръчки“.



Областният управител Малина Николова откри днес 25-тия Обществен антикорупционен форум на тема „Приложение на новия закон за обществените поръчки“. Областна администрация - Враца организира форума съвместно с „Дом на науката и техниката“ - Враца, в съответствие с правителствената Стратегия за превенция и противодействие на корупцията. Гост - лектор е адвокат Петьо Славов от Асоциация „Прозрачност без граници“ - София.
„След дългото обществено обсъждане, резултатите от мащабната законодателна реформа в областта на обществените поръчки са пред нас, под формата на нови правила, които вече трябва да прилагаме. Многото нови положения в ЗОП и ППЗОП, а и значимите промени, които са претърпели голяма част от познатите разпоредби, неминуемо пораждат редица въпроси и предизвикателства в практиката“, заяви в началото на срещата Малина Николова. Тя акцентира върху значението на провеждащото се обучение, съобразено с нарасналите потребности от висококачествени практически обучения по материята и специалния интерес от страна на кандидатите и участниците в процедури по ЗОП.
По време на форума ще бъдат разгледани най-важните промени в новия Закон за обществените поръчки и Правилника за неговото прилагане и ще бъдат дадени отговори на въпросите къде и как правилата за възлагане са променени и какви отражения има това при участие в тръжни процедури. „Специално внимание ще бъде обърнато и на обжалването по новия ред“, допълни още Николова.  По думите й, форумът ще има ползотворен ефект върху цялостната дейност на структурите и в постигането на целите на прозрачността и по-ефективното оползотворяване на публичните ресурси, предмет на обществени поръчки. Тя благодари на Председателят на Управителния съвет на „Дом на науката и техниката“ Враца Евелина Васкова и на нейния екип за цялото съдействие и любезното домакинство.
В събитието участват заместник областният управител Ирина Иванова, кметове на общини, членовете на Областния обществен съвет по превенция и противодействие на корупцията,  представители на бизнеса, гражданския сектор, директори на учебни и здравни заведения от областта и медии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар