Бисквитки

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Code Week Враца

На 10 и 11 октомври 2015г във Враца за втора година ще се проведе най-иновативното по рода си събитие в северозапада – Code Week Враца, част от Европейската седмица на програмирането. Целта на събитието е гражданите на град Враца и региона да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България – ИТ. Откриването ще бъдe в събота от 9:45ч в спортната зала на ПМГ, а закриването в неделя от 18:00ч на същото място. Миналата година участваха 200 участника и 20 лектора, като целта ни тази година е да съберем 400 участника!
Ще бъдат проведени многобройни безплатни лекции и практически занимания с професионална насоченост по едни от най-търсените теми в информационната ера. Всеки участник избира един от следните модули:
  1. Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress
  2. Увод в програмирането с Java
  3. Създаване на приложения за Андроид
  4. Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript
  5. Уеб дизайн
  6. Видеообработка
  7. Photoshop
  8. Анимиране
  9. Роботика за начинаещи
  10. Създаване на съдържание (Copywriting)
  11. Search engine optimization
  12. Програмиране за най-малките (5-7 клас)
  13. Бизнес мислене
  14. Хакатон
Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България.
За участие се изисква предварителна регистрация на адрес http://codeweek.vratsa.net. На посочения адрес ще намерите допълнителна информация за всеки един от модулите, както и за лекторите, които ще преподават. Заповядайте, ще ви очакваме!
Организатор на събитието е сдружение “Враца софтуер общество” (http://school.vratsasoftware.com/), чиято мисия е създаване на ИТ-общество във Враца, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена професия в родния си град. Спонсори са Нова Броудкастинг груп, фонданция Reach for change, технологичните компании ICN.bg, BGOsoftware и Google. За организацията помагат също и РИО-Враца, а любезни домакини на събитието са ПМГ “Акад. Иван ценов”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар