Бисквитки

сряда, 1 април 2015 г.

Укрепват свлачища в Оряхово

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, прие  решение, с което ще бъде предложено Министерски съвет да одобри 13 922 400 лв. от резерва на Държавния бюджет за овладяване и преодоляване на последиците от обилните снеговалежи и наводненията на през последните месеци. Средствата са предназначени за възстановяване на извършените разходи за разчистване на пътната инфраструктура, изграждане на временни диги и почистване на критични участъци от речните корита.
Близо 900 000 лв. от средствата са предвидени за изграждането на нов водонапорен водоем “Средна зона“ в град Оряхово. Старото съоръжение за осигуряване на питейна вода, беше изведено от експлоатация през 2014 г., сред като свлачищните процеси в района нанесоха сериозни щети върху източната му част.
Предвиденият обем на водонапорен водоем “Средна зона“ е 500 куб. м и е възможно да бъде новоизграден до няколко месеца.
С одобрените средства е предвидено да бъдат укрепени също свлачищен процес в квартал „Веселчане“ в град Кърджали и участъкът на пътя Пловдив – Асеновград –кв. Горни Воден  при км 1625+80. Значителна част пък са заделени за възстановяване на водоснабдителните системи и съоръжения в областите Кърджали, Смолян, Хасково и Пазарджик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар