Бисквитки

петък, 3 април 2015 г.

Крими хроника

На 02.04.2015г., в 21.00ч. в гр.Враца е извършена проверка на лицата  Д.И./22г./ и Г.П./25г./ от гр. Враца. В едно от лицата  е намерена саморъчно направена цигара със зелена суха листна маса-канабис. В непосредствена близост до двете лица, на земята е намерен плик със съдържащи се в него 5 сгъвки с бяло прахообразно вещество с тегло около 40гр., което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. Двете лица са задържани за срок от 24 часа. Образувано  е досъдебно производство.
На 02.04.2015г., около 03:40ч. в гр.Враца, в района на бензиностанция ОМW катастрофира в слънцезащитен чадър лек автомобил ”Опел Корса” управляван от неправоспособния водач П.Д./22-годишна/ от гр. Враца. Пробата за алкохол е положителна- 1,91промила. 
На 02.04.15г., в 18.30ч. в РУ-Враца се е явил  79-годишен мъж от гр. Враца, който  е заявил,  че на същата дата около 17.00ч. на домашния му телефон се обадил непознат мъж, който съобщил, че сина на възрастния човек е пострадал след взрив на газова бутилка, а за лечението му са необходими 10000лв. Около 17.30ч. пред жилището му се явил непознат мъж на когото дядото предал 1900лв.
На 01.04.2015г. в РУ- Враца е получен сигнал от жител на село Тишевица, който  е заявил, че  на 31.03.2015г., неизвестно лице  е разбило прозореца на къщата му и откраднало  телевизорq устройство за стартиране на DVD, алуминиева стълба, 4 завеси и дървена бъклица. След ИМ  е установено, че кражбата  е дело на две лица на възраст 12 г. и 16 г.
В хода на разследването  е установено, че 16-годишното лице е извършило  и кражба на мобилен телефон от друг жител на село Тишевица. Кражбата е била извършена на 17.03.2015г. 
         На 02.04.15г., в 16.25ч. в РУ-Враца е получено съобщение от жител на гр. София, който  е заявил,че GPS на лек автомобил „Хонда ЦРВ”  се е включил и подава сигнал  от гр.Враца. Колата  е била обявена за ОДИ на 28.03.2015г. в гр. София. След предприети действия от служители на РУ-Враца, автомобила  е открит в двора на фирма в гр. Враца.
Образувано   е досъдебно производство.
На  територията обслужвана от РУ-Враца е проведена специализирана полицейска операция  за противодействие на кражбите на метали и за контрол над дейностите свързани с черни  и цветни метали.
При извършените проверки не са констатирани нарушения.
 На  територията гр.Враца-център, с.Паволче, с.Челопек,с.Згориград, с.Лиляче, с.Бели извор и с.Власатица е проведена специализирана полицейска операция за установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпностКонстатирани нарушения –няма.
На 01.04.2015г., от 19.00ч.  до 07.00 ч. на 02.04.15г. на територията на  РУ –Бяла Слатина е  проведена СПО с цел опазване на общественият ред  и противодействие на престъпността в малките и отдалечените населени места на територията на РУ-Б.Слатина. Няма констатирани нарушения 
На 02.04.2015 г., в  15:40 часа в РУ- Мездра  е получено съобщение за извършена телефонна измама спрямо 75-годишна жена от гр.Мездра.Установено е, че  непознат мъж се обадил на домашния й телефон и се представил за служител от пожарната, като  поискал номера на мобилния й телефон, а непосредствено след това се обадил друг мъж, който се представил за лекар, който й казал, че дъщеря й е пострадала  в битов инцидент в гр.София, а   за лечението  й са необходими 8000лв, които трябва да предаде на служител на Здравна каса-Враца.  Възрастната жена казала, че разполага само с 1000 лв., които предала на непознато лице което дошло пред жилището  й. ъжът взел парите, по описание на жената изглеждал по следния начин: облечен с костюм в опрятен вид,  бяло лице, тъмна коса , късо подстриган. След предаването на сумата, тъжителката получила още едно обаждане , като била уведомена , че парите не са достатъчни  и трябва да отиде до банката в която има депозит и да изтегли още  пари.След пристигането и в гореспоменатата банка, служителките се усъмнили и подали сигнал   тел. 112.
           Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар