Бисквитки

сряда, 1 април 2015 г.

Крими хроника


На 31.03.2015г., на територията гр.Криводол е проведена специализирана полицейска операция с цел: за установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни питейни заведения; проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол; повишаване чувството за сигурност на гражданите; противодействие на битовата престъпност; кражби на животни от частни домове;  превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид
Констатирани нарушения-няма.
По време на съвместна проверка със служители на ЧЕЗ, в частен дом в село Търнава  е установено  неправомерно присъединяване на жилището  към електроразпределителната мрежа. Образувано  е БП.
В УП-Борован е получена жалба от жител на гр.Б.Слатина, който  е заявил, че на 30-31.03.15г. в с.Борован, неизвестно лице е увредило  клавиатура на автомат за кафе. След бързи издирвателни мероприятия   е установено, че извършител е лицето Ц.М./24г./ от с.Борован.
За времето от 19.00ч. на 30.03.2015г. до 07.00ч. на 31.03.2015г., на територията на селата Моравица, Руска Бела, Боденец, Крапец, Върбешница  е проведена специализирана операция с цел: осигуряване на засилено полицейско присъствие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, обезпечаване на обществения ред и безопасност на движението в малките населени места през тъмната част от денонощието. Констатирани са 3 нарушения.
На 26.03.2015г., в приемната на МВР  в с.Бутан се е явил жител на същото село, който е заявил, че около 00.30ч. на същата дата, три неизвестни за лица са проникнали в помещение на втория етаж на жилището му, но след появата му трите лица избягали. Образувано  е досъдебно производство по време на което е установено, че при проникването в къщата, извършителите са използвали метален чук и ключ, чрез които  демонтирали метално устройство на вратата.  Откраднати са 3 DVD  и  тонколона, които полицейските служители намерили в  затревена площ в района на местопроизшествието. От дворното място на имота  е извършена кражба на чувал с арматурно желязо, винкели и отпадъчно желязо /метални болтове/. След ОИМ и ПСД е установено, че извършители на престъплението са криминално проявените и осъждани лица:В.Х./19г./ от село Бутан и Т.М./23г./ от село Малорад.

     Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар