Бисквитки

сряда, 1 април 2015 г.

Успехи на ПМГ в НС по ИТ, Благоевград 2015

За седма поредна година от 20 до 22 март Благоевград бе домакин на Националното състезание по информационни технологии. Организатори на този национален форум са Община Благоевград, 7 СОУ „Кузман Шапкарев“, ЮЗУ „ Неофит Рилски“ и Регионалния инспекторат по образованието - Благоевград. По традиция състезанието се провежда под егидата на Съюза на математиците в България. В него участват ученици от V до XII клас. Целта му е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърните технологии.
            От ПМГ „Акад. Иван Ценов“ град Враца участваха ученици от VI до XI клас. От над 200 участници от цяла България нашите представители се класираха в Топ 20 и бяха допуснати до защита на проектите, където журито изказа специални поздравления на възпитаниците на ПМГ за ораторските умения, философското мислене и креативност.
            Най-голяма гордост е първото място в категория „Групов проект“, което бе извоювано от екип в състав: Цветелина Георгиева (VII клас), Вяра Цветкова (VI клас) и Ивелин Николаев (VI клас), с ръководител г-жа Лилия Маркова. Те спечелиха с огромна преднина пред втория в класирането – отбора на домакините от Благоевград (108 т. за нашия екип и 95.5 т. за втория екип). В категория „Видеоклип“ V-VIII клас Роксана Колева (VII клас) е шеста. В същата категория, но в по-голямата възрастова група IX-XII клас, петима ученици бяха допуснати в Топ 20, от които след защита в Топ 10 – двама – Светослав Митински и Милен Цолов от XI клас. Ръководители на учениците са: Албена Цекова, Гергана Василева, Илонка Вутова, Лилия Маркова и Станислава Каменова.
            Ръководството на Природо-математическата гимназия, учителите и учениците изказват своята благодарност на Дома на науката и техниката – Враца, който за поредна година е наш спонсор и подкрепя развитието на нашите ученици в областта на информатиката и информационните технологии.

            Компютърните науки не са просто компютърна дейност, те са начин на разумно мислене, структуриране, ориентиране във времето и пространството. Това са приоритети, които ръководят и учителите и учениците, и са залог не само за настоящи, но и за бъдещи успехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар