Бисквитки

вторник, 4 ноември 2014 г.

Божинов достави още обзавеждане за Мизия

Народният представител от БСП  Георги Божинов съпроводи на 4 ноември до Мизия ТИР, който докара още мебели за пострадалите от наводнението. Съдържанието на товара е 100 одеяла, 90 врати с касите – външни и за баня, около 100 нощни шкафчета, маси за хранене, холни гарнитури, фотьойли- легла и друго обзавеждане.
Мебелите бяха разтоварени от работници към общината в Мизия и приети от Милчо Пелов- шеф на Звеното по временна заетост.
С част от мебелите се обзавеждат 14 стаи в бившето ученическо общежитие, където ще бъдат настанени хората, чиито къщи са съборени и няма къде да живеят. В момента те обитават едно огромно общо помещение в Детската градина в Мизия. Сред тях има и деца. В сряда ще бъде пуснато парното в сградата и те ще започнат да се нанасят в  ремонтираната сграда.
Георги Божинов посети хората, които след наводнението са подслонени в сградата на детското заведение.  Със сълзи на очи те му благодариха за навременната помощ, с която могат да си осигурят елементарни битови условия в общежитието, за да преживеят студените зимни месеци. С останалите мебели ще се обзаведат фургоните, които вече пристигат на пригодената за тях площадка край гарата. Там вече са излети основите и са изградени септични ями, водопроводи и електрозахранване.
Георги Божинов посети приземното помещение, където се намира парната инсталация. Той на място провери как работи новия парен котел, закупен с пари, дарени от Националния съвет на БСП.
След наводнението в Мизия  в началото на август,  НС на БСП дари 60 хиляди лева за отопление на училищата в Мизия. С парите беше закупен още един парен котел, а старият бе ремонтиран. Реновирана бе и парната инсталация , с която се отоплява Основно училище „Цанко Церковски”, както и общежитието, в което ще се настанят останалите без дом семейства. Част от тези пари са използвани за закупуване на климатици за Професионална гимназия „Васил Левски” в града.
Припомняме, че само преди седмица в Мизия двоен ТИР докара телевизори, хладилници, легла, врати с касите, нощни шкафчета, холни гарнитури, гардероби, одеяла, спално бельо и други вещи. Обзавеждането и уредите са част от почти новото оборудване на хотел от комплекс "Слънчев ден" във Варна.
Дарението е от пловдивския бизнесмен Георги Гергов, роден във врачанското село Нивянин, а транспортът за всички вещи е осигурен и платен от депутата в 43-тото Народно събрание от Врачански избирателен район Георги Божинов.
Георги Божинов сподели, че ще достави още един ТИР с врати и каси. Те ще бъдат раздадени на жители на Мизия, чиито домове се нуждаят от ремонти след наводнението.


Няма коментари:

Публикуване на коментар