Бисквитки

петък, 12 декември 2014 г.

Областният управител ще вземе участие в съвместно заседание

Областният управител на област Враца Малина Николова ще вземе участие в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет към РСР на Северозападен район, което ще се проведе на 12 декември в Ловеч.
Заседанието се свиква от Председателя на Регионалния  съвет за развитие на Северозападен район и Областен управител на област Ловеч д-р Мадлена Бояджиева. Във форума ще участват областните управители на Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати.
Участниците следва да изберат зам.-председател на Съвета за периода 1 януари-30 юни 2015 г., както и да одобрят последващата оценка за изпълнението на Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2007-2013 г.
Актуализиран социално-икономически анализ за нуждите на ОП „Региони в растеж 2014-2020“ ще бъде представен от Обединение „Регионални анализи“.
Следваща задача на участниците в заседанието е актуализиране състава на представителите на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район в Комитетите за наблюдение на оперативните програми 2007-2013г. и 2014-2020 г.
Изпълнителният директор на ТПП – Враца Илиана Филипова ще запознае членовете на Съвета с резултата от международен проект PLUSTEX – „Усвояване на политики за отключване на умения в сектор Текстил“, като ще направи и предложение за внедряването му в Северозападен район.
Представители на Управляващите органи на оперативните програми ще информират участниците за напредъка на оперативните програми за преиода 2007-2013 г., съфинансирани от фондовете на ЕС, на територията на Северозападен район за 2014 г.





Няма коментари:

Публикуване на коментар