Бисквитки

неделя, 5 октомври 2014 г.

Почина инж. Войслав Бубев


От Община Враца съобщиха, че на 6 октомври в 7 ч. е починал бившият кмет на Враца инж. Войслав Бубев.

Поклон пред светлата му памет!


Инж.Войслав Киров Бубев е роден на 2 януари 1940 година в село Галиче, Врачанска област.
Завършва Висш институт по архитектура и строителство- София, специалност “Промишлено и гражданско строителство”.
Неговата трудова биография в град Враца започва през 1966 година като строителен техник и гл.инженер в Строителна организация.
Девет години е генерален директор на Строително-монтажен комбинат- Враца.
В периода 1987-1988 г. е секретар по строителството на Област Монтана / за Северозападна България- Враца, Видин, Монтана/
1989-1991 г. е председател /кмет/ на временната управа на град Враца.
От 1992 г. до 1999 г. работи в Казахстан като директор на строително предприятие в системата на “Главболгарстрой”- изпълнение на болничен комплекс и други строителни обекти на стойност над 112 млн.долара.
Награден е с най-високия орден на Казахстан лично от президента на страната и е Почетен гражданин на Казахстан.
От 1999 г.до 2003 г. е зам.кмет на Община Враца по териториално и селищно устройство, строителство, общинска собственост и икономика.
В мандат 2003-2007 година е кмет на Община Враца- един усилен период на ремонт на инфраструктурата на града, детски заведения, училища, Врачанската болница, социални заведения, изграждане на детски и спортни площадки. През тези четири години във Враца инвестираха едни от най-реномираните европейски търговски вериги като Била, Кауфланд, Пени маркет и др.
Може да се каже, че в този мандат в лицето на кмета Войслав Бубев, град Враца имаше един истински стопанин.Поклонението пред тленните останки на инж. Бубев ще се извърши на 7 септември от 9.30 часа в Община Вреаца, а погребението в 12.30 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар