Бисквитки

вторник, 7 октомври 2014 г.

Крими хроника

На 06.10.2014г.,  в РУП Козлодуй е получено съобщение от наемател на базата на бившия ДАП в гр.Козлодуй, че на 05.10.2014г.  при проверка в гараж и хале  в двора на ДАП-а  е установил два сандъка с елементи от противотанкови и противопехотни мини, а в две от стаите на халето е намерил два найлонови чувала с черно гранулирано вещество за което смята, че е барут. В стая на втория етаж в халето са намерени множество противогази и средства за индивидуална защита. Базата на ДАП-а е била стопанисвана преди време от друго лице. Направен е оглед в присъствието на експерти при ОД на МВР Враца. Установено е, че частите от мините не са взривоопасни и намереното черно гранулирано вещество най- вероятно е активен въглен от дихатели на противогази. Ще бъде направено лабораторно изследване на иззетите вещества и елементи, помещенията са запечатани. Образувано е досъдебно производство.
На 07.10.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведе СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са 4 питейни заведения, 9 лица, 2 пункта за изкупуване на метали.  Констатирани са 3 нарушения  на ЗДвП.
На 06.10.2014г., за времето от 10:00ч. до 15:00ч. на територията на РУП-Роман- в с. Камено поле и гр. Роман е проведена специализирана проверка по метода на широкообхватен пътен контрол.  Констатирани с 4 нарушения.

               Регионален говорител на МВР:
         Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар