Бисквитки

вторник, 7 октомври 2014 г.

З А П О В Е Д за спиране на ремонтите във Враца

З А П О В Е Д

№ 1639/03.10.2014г.
            За осигуряване на нормални и безопасни условия за движение на МПС и граждани през предстоящия зимен сезон 2014 - 2015 година, които непредвидимо се влошават от строително-монтажните работи по изграждане на подземни мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, чрез разкопаването на улични и тротоарни настилки и вътрешно-квартални пространства, и предвид невъзможността за цялостно възстановяване на разкопаните настилки, поради неблагоприятните атмосферни условия, на основание   чл. 44, ал. 2, във връзка с чл. 44, ал. 1, точки 1, 2 и 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, и чл. 74, ал. 1, т. 8 от Закона за устройство на територията

Н А Р Е Ж Д А М :
            1. Забранявам строителството на подземни мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура на територията на община Враца, свързано с разкопаване и възстановяване на улични и тротоарни настилки и вътрешно-квартални пространства, през периода от 31.10.2014 г. до 31.03.2015 г.
            2. Започнатите към датата на издаване на заповедта обекти да бъдат приключени, възстановени качествено и асфалтирани  до  30.10.2014 г.
            3. На неспазилите срока по т.2 възложители и експлоатационни дружества да бъдат съставени актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН) за нарушение на чл.74, ал.1, точки 8 и 9 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и потърсена административно-наказателна отговорност по чл. 232, ал. 5, т. 1 от същия закон.
            4. Изключение от разпоредбата по т. 1 се допуска:
                 а) при повреди или аварии на съществуващите мрежи и съоръжения, за които собственикът им или експлоатационното дружество са длъжни незабавно да уведомят общинската администрация;
                 б) за обекти от национално или общинско значение с изричното ми разрешение.         Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на зам. кмета по устройство на територията.
            Копие от заповедта да се връчи на експлоатационните дружества, действащи на територията на община Враца, на отговорните длъжностни лица от общинската администрация и се предостави на средствата за масова информация.
            Екземпляр от същата да се постави на информационното табло и сайта на Община Враца.

         инж. Николай Иванов
            кмет на община Враца    

                            

Няма коментари:

Публикуване на коментар