Бисквитки

вторник, 28 октомври 2014 г.

Голямо дарение от мебели пристигна в Мизия

Двоен ТИР докара в Мизия телевизори, хладилници, легла, врати с касите, нощни шкафчета, холни гарнитури, гардероби, одеяла, спално бельо и други вещи. Обзавеждането и уредите са част от почти новото оборудване на хотел от комплекс "Слънчев ден" във Варна. До няколко дни в Мизия ще пристигне още един двоен тир с мебели.
Дарението е от пловдивския бизнесмен Георги Гергов, роден във врачанското село Нивянин, а транспортът за всички вещи е осигурен и платен от депутата в 43-тото Народно събрание от Врачански избирателен район Георги Божинов.
Необходимостта от тези вещи е съгласувана с кмета на Общината д-р Виолин Крушовенски. Той определи дарението като изключително навременно и благодари за щедрия жест на  дарителите.
Кметът на Мизия д-р Крушовенски е предоставил на Георги Божинов списък с необходимите вещи за пострадалите. По този списък дарителите  доставят в Мизия,  88 единични и 10 двойни легла, 88 нощни шкафчета, 52 хладилника, 52 огледала, гардероби и шкафове за обувки, 90 стола, 54 масите за хранене, 52 телевизора и шкафчетата за тях, четири холни гарнитури с масички, 98 одеяла и спални комплекти.
Доставени са също така входни врати и врати за баня за наводнените домове на хора от Мизия.
С мебелите ще бъдат обзаведени фургоните и бившето общежитие на Основно училище "Цанко Церковски”, в които ще се настаняват хората, останали без домове след опустошителното наводнение от 2 август.
Очаква се всеки момент да пристигнат 16 фургони, които ще бъдат монтирани на площадка край гарата, където са излети основите и са изградени септични ями, водопроводи и електрозахранване.



Няма коментари:

Публикуване на коментар