Бисквитки

сряда, 29 октомври 2014 г.

Крими хроника

На 28.10.2014г., служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР-Враца проведоха операция с цел разкриване и документиране на измама с цел продажба на земеделска земя.
В нотариална кантора в гр. Враца е установена 58-годишна  жена от гр. София, която направила опит неправомерно  да продаде  земеделски имоти с обща площ 40 дка. в землището на с. Цаконица, без знанието и съгласието на настоящия им собственик.
Работата по случая продължава.
В РУП Враца е получен сигнал от жител на гр. Враца, който  е съобщи, че неизвестно лице е счупило стъкло на часовникарско ателие в гр. Враца. След ОИМ  е установено, че деянието  е извършено от лицето П.В./18г./ от гр.Враца.
След ОИМ за кражба на телефонен апарат от стая в сградата на”Социално подпомагане”-Бяла Слатина, извършена на 06.10.2014г.  е установено, че  извършител е лицето В.Х./26-годишна/ от гр.Б.Слатина.
 След ОИМ  за кражба на преносим компютър, извършена на 03.10.14 г. в гр.Б.Слатина е установено, че кражбата е дело на лицето М.М./22г./ от гр.Б.Слатин
На 28.10.2014г., в с.Бутан  е спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра” управляван от Р.П./37г./ от с. Михайлово. При проверката  е установено, че номерата на рамата на автомобила не отговорят на оригиналните по документ. Образувано  е досъдебно производство.
На  територията на РУП-Козлодуй е проведена специализирана операция с цел: противодействие на конвенционалната престъпност и противодействие на други престъпления в граничната зона , неистински парични знаци и други.  Проверени са 5 търговски обекта , частни домове, античната крепост „Аугуста” с. Хърлец .
За времето от 09.00 ч. на 28.10.2014 год. до 08.00ч. на 29.10.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена специализирана операция  за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са  5 питейни заведения, 15 МПС, 27 лица, 2 пункта за изкупуване на метали. Констатирани са 9 нарушения по ЗДвП и по ЗБЛД.

  Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар