Бисквитки

събота, 6 септември 2014 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Пребиха зверски губернатора на Враца на футболен мач

Селски вратар налагал Василев, кърпили го със седем шева
Снимка: Областна управа-Враца
BPost | 06.09.2014 
Областният управител на Враца Венцислав Василев е бил зверски пребит. Инцидентът е станал вчера по време на футболен турнир в село Попица.
 
Около 18 ч. е избухнал скандал между два от отборите и най-вероятно Венцислав Василев опитал да успокои играчите. В избухналото меле един от вратарите докопал губернатора на Враца и започнал да го налага.

С окървавено и разкъсано лице Венцислав Василев се качил на колата си и пристигнал във врачанската болница, където веднага го вкарали в операционната.

„Венцислав Василев е със седем шева на лицето“, потвърди управителят на лечебното заведение Светозар Луканов пред местния сайт, tribali.info.

След като спрели кървенето и го закърпили, лекарите освободили областния управител за домашно лечение и той се прибрал в Бяла Слатина. След като разбрал, че е пребил областния управител, Й.И. избягал и се скрил в циганската махала на Бяла Слатина.

Полицията веднага организирала заградителни мероприятия и побойникът бил задържан за 24 часа, въпреки че отричал изобщо да е бил на мача. Оказало се, че Й.И. е стар познайник на органите на реда, тъй като многократно бил арестуван за кражби и други криминални прояви.

Случаят е докладван на прокуратурата и по него е започнато досъдебно производство. Врачанската полиция намери елегантен начин да съобщи за инцидента, като в информационния бюлетин от тази сутрин случая бе описан

като бой между двама футболисти, без да уточнява кой е пребития.
ДРУГИ
На 05.09.14 г. в 15.30 ч. в приемната на МВР в с.Тлачене е подаден сигнал от жител на същото село, който е заявил, че НИ е проникнал в дома му, откъдето е извършил кражба на моторен трион, и 2 ъглошлайфа негова собственост на стойност около 500 лв.
            Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
На 05.09.14 г. в 18.15 ч. в с.Попица по време на общински футболен турнир между отбори е  възникнал скандал между двама футболисти като Й. И. нанася удар на другия футболист вследствие на което му причинява повърхностни контузни рани на лицето без опасност за живота. Й. И. е задържан за срок до 24ч.
        Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
На 22.08.14г. в РУП-Враца във връзка с жалба от жител на гр.Враца затова, че в гр.Враца Н.Л. използвайки подръчно техническо средство е извършило кражба на акумулаторна батерия от паркираният пред домът му личен автомобил „Мазда”.
Нанесената щета  по данни на тъжителя е за 122лв. По случая е образувано ЗМ.
От проведените ОИМ се установи, че извършители на престъплението са И. И. от с.Градешница и Г. Г. от с.Върбица.
На 19.08.2014г. в РУП-Враца е получено съобщение от жителка на гр.Враца, която е заявила, че НЛ е проникнало в хранителен магазин, в гр.Враца, от който е извършило кражба на сумата от около 20 лв. и цигари на стойност около 200 лв.
В РУП-Враца е образувано ДП .
От проведените ОИМ се установи, че извършители на кражбата са В. М. от гр. Враца и А. Д. от гр.Козлодуй.
В РУП-Мездра е образувана преписка по повод подадена жалба от жител на с.Лютиброд, за това, че на 07.08.2014г. от собственият му дом е открадната дебитната му карта и е изтеглена без негово знание, разрешение и съгласие сумата от 590лв.
От проведените ОИМ се установи, че на 07.08.2014г. И. П. от с.Л.Брод е извършила кражба на дебитната карта и е изтеглила общо сумата от 590лв., сумата не е възстановена на тъжителя.
При извършена проверка на лек автомобил „Фиат Браво” управляван от К. М. от гр.Мездра, бяха установени 7 800 къса цигари без български акцизен бандерол.
По случая е образувано  ДП , същия е задържан за срок от 24ч
От проведените ОИМ за извършена кражба на 1 монофазен електрожен, 2 ъглошлайфа и 3 гумирани кабели с дължина 30 м., извършена от частен дом в с. Рогозен, се установи, че извършители на деянието са Г. В. жив. с. Добролево, Н. А. жив. с. Рогозен, и непълнолетен жител на с. Рогозен. Работата по случая продължава.
На 05.09.2014 г., около 13.50 часа, в РУП - Роман е получен сигнал чрез тел. 112, че жител на с. Камено поле, продава в домът си тютюневи изделия без български акцизен бандерол.
            При извършената проверка в дома му са установени 140 къса с цигари, без български акцизен бандерол. Съставен АУАН по ЗАДС.
            В РУП - Роман е образувана преписка ЗМ.

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
На 05.09.2014г около 08:05ч. в гр.Враца катастрофира л.а.”Ситроен Ксара Пикасо” управляван от Р. Б. о гр.Враца, като блъска преминаващ пешеходец от гр.Враца.
Убити: няма. Ранен е пешеходеца който е получил фрактура на долен крайник и е настанен в Ортопедично отделение – гр.Враца. Причини: В процес на изясняване. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер”, като пробата е отрицателна.
Образувано е ДП.
ДРУГИ
На 05.09.2014г. около 22.00ч. в с.Дърманци е извършена проверка на л.а”БМВ”523И, управляван от П. П. от с.Дърманци. При извършената проверка за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер” се установи, че водача управлява МПС след употреба на алкохол с 0.62 промила в издишания въздух. Съставен акт по ЗДвП, издаден талон за медицинско изследване.
АРИ
На 06.09.2014г. в 03.20ч. в ОДЧ на РУП-Оряхово е получен сигнал от тел.112 , че в с.Селановци е възникнал пожар в л.а.”Ленд Ровeр Фрилендер”. Пожара  е загасен от служители на РСПБЗН гр.Оряхово.

Образувано е ДП по описа на РУП-Оряхово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар