Бисквитки

четвъртък, 4 септември 2014 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 03.09.2014г. в 15.35ч. в РУП-Бяла Слатина е получено съобщение от жител на гр.Б.Слатина, който е заявил за извършена кражба от домът му.
От извършената проверка се установи, че НИ преминавайки през незатворен прозорец е проникнал в домът му откъдето е извършил кражба на 1 лаптоп на стойност около 1200лв.
Започнато е ДП  по описа на РУП-Б.Слатина.
а 03.09.2014г. в РУП-Роман е подадена жалба от жител на с. Синьо бърдо за извършена кражба на 1 електрожен, 1 моторен трион, 4 ел. инструмента и 3 гумирани ел. кабели.
Щети по данни на тъжителя за около 2000лв.
По случая в РУП-Роман е заведена преписка.
На 04.09.14г. в 00.35 ч. в ОДЧ на РУП-Б.Слатина е получено съобщение за възникнал пожар в гр.Б.Слатина на лек автомобил „Сеат”, ползван от И. А. от гр.Б.Слатина.
От извършеният оглед се установи, че се касае за умишлен палеж.
Образувано е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
На 25.08.14г. в 00.34ч. на тел. 112 е получено съобщение от жител на гр. Враца, които е заявил, че за времето от 24.08.14г. до 25.08.14г. неизвестен извършител е отключил катинар на входна врата на къща негова собственост, откъдето е извършил кражба на 5 литра домашна ракия, ел. кабели и 2 моторни резачки.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършители на деянието са: Ц. П. от гр. Видин и М. И. от гр. Враца. Част от вещите обект на кражбата са намерени и иззети.
В РУП Враца по повод депозирана жалба от жител на гр.Враца, който заявява, че на 10.08.2014г. е установил, че от Интернет зала, в гр.Враца, неизвестно човек е извършил кражба на 1 диск за телевизионна игра, на стойност 129.00 лв.
От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието е малолетно момче от гр.Враца. Диска - предмет на престъпление е предаден с протокол за доброволно предаване. 
В РУП Враца по повод депозирана жалба от жителка на гр.Враца в която заявява, че за времето от 13.08.2014г. до 14.08.2014г. Н.Л. е извършило кражба на акумулаторна батерия от собствения й л.а.”Мазда” , паркиран на неохраняем паркинг.
По случая в РУП Враца е образувано ЗМ по описа на РУП Враца.
От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието са И. И. от с.Градешница и Г. Г. от с.Върбица.
На 03.09.2014 год. в РУП- Бяла Слатина е получено съобщение от жител на гр. Бяла Слатина, който е заявил, че за времето от 04.08.2014 го. до 02.09.2014 год. в гр. Бяла Слатина НИ е извършил кражба на мобилен телефон, на стойност около 250,00 лева.
От проведените бързи ОИМ и ПСД се установи, че извършител на деянието е М. С. от гр. Бяла Слатина. Телефонът е намерен и иззет.
Образувано е БП по описа на РУП-Б.Слатина .
От извършените БОИМ по ДП образувано за това, че на 02.09.14 г. във връзка с получено съобщение за нанесен побой в с.Добролево на М. Р. от гр.Б.Слатина, се установи, че извършители на деянието са трима пълнолетни жители на с.Добролево.
На 03.09.14 г. в 16.55 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение от жителка на с.Бъркачево която е съобщила  за нанесен побой на човек .
От извършената проверка се установи, че на същата дата около 16.00ч. в с.Бъркачево след възникнал скандал между П. П. от гр.Мизия и познат за него мъж като му е нанесен побой. Същият е прегледан в Спешен център-МБАЛ-Б.Слатина където след извършен медицински преглед е настанен в ХО с комоцио без опасност за живота.
По случая е образувано ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
От извършените БОИМ се установи, че извършител на побоя е Е. Р. от с.Бъркачево.
На 03.09.2014 год. около 09.55 часа при провеждане на СПО по контрол върху водачи управляващи МПС под въздействие на алкохол или упойващи вещества авто-патрул спират за проверка л.а. „Ровър”  управляван от К. С от с.Бутан.
При проверка за употреба на алкохол с Алкотест - Дрегер уреда отчита 0,00 промила в издишваният въздух. При повторна проверка за употреба на наркотици или упойващи вещества с техническо средство „Дрегер” уреда отчита положителни проби за употреба на „канабис” и „амфетамини”. На водача е съставен АУАН по ЗДвП, издаден талон за мед. изследване, като отказва да даде кръв за лабораторно изследване.
По случая е образувано БП.
БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
На 03.09.2014г. около 08:50ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а.”Опел Корса” управляван от Г. А. от гр.Враца и паркиралия л.а.”Мазда”  собст. на П. И. от гр.Враца.
Убити и ранени: няма.
Щети по МПС: 100лв. Извън МПС: няма.
Причини: неправилна маневра движение назад от страна на водача Г. А. Съставен АУАН.
Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер”, като пробата е отрицателна.

На 03.09.2014г. около 13:30ч. на гл. път Е-79 Враца-Монтана катастрофират като се блъскат т.а.”Фолксваген Крафтер” управляван от Р. А. от гр.Сливница и т.а.”Ивеко” управляван от Н. Г. от гр.Враца.
Убити и ранени: няма.
Щети по МПС: 200лв. Извън МПС: няма.
Причини: неправилна маневра движение назад от страна на водача Р. А.
Водачите е изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер” като пробите са отрицателни 
На 03.09.2014г. около 21:10ч. на гл. път Е-79 Враца-Монтана катастрофират като се блъскат т.а.”Волво” с прикачено ремарке управляван от Г. С. от гр.Ихтиман и т.а.”Даф” с прикачено ремарке управляван от Р. К. от гр.Пещера.
Убити и ранени: няма.
Щети по МПС: 300 лв. Извън МПС: няма.
Причини: навлизане в лентата за насрещно движение от водача Г. С.
Водачите е изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер”, като пробите са отрицателни.
 На 03.09.14 г. към 09.10 ч. в с.Бъркачево катастрофира като се блъска в железобетонен стълб л а. „БМВ”, управляван от А. К. от с.Малорад. Същата е напуснала мястото на ПТП като е установена около 10.15ч. в гр.Б.Слатина.  
            Водачът не е изпробвана за наличие на алкохол.
            Убити и ранени няма.
            Щети по МПС за около 500 лв. извън МПС - железобетонен стълб.
            Причини:  несъобразена скорост с пътните условия /мокър път/.


  



Няма коментари:

Публикуване на коментар