Бисквитки

четвъртък, 4 септември 2014 г.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


            На 21.08.2014г. в РУП –Враца е депозирана жалба от жител от гр. Враца, в която е заявила, че за времето от 15.08.2014г. до 21.08.2014г. неизвестен извършител, след като отворил преден капак на собствения й лек автомобил Хонда „Сивик” паркиран пред домът й е извършил кражба на акумулаторна батерия.
            От проведените ОИМ се установи, че извършители на деянието са И. И. от с. Градешница и Г. Г. от гр.Враца.       От И. И. и Г. Г.в са снети сведения и са задържани за срок от 24 часа. Вещта предмет на кражба е намерена и иззета.
            На 04.09.2014 г. в приемната в с.Галиче се е явила жителка от с.Галиче,която е заявила ,че на 03.09.14г. в с.Галиче  НИ е извършил кражба на 5бр. кокоши и 1бр. петел нейна собственост на стойност 100лв от двора на домът и. От проведените БОИМ се установи,че извършител е Д. М. от с.Галиче. Кокошките и петела обект на кражбата са намерени и върнати на собственика с разписка.
            Образувано е ЗМ. по описа на РУП-Б.Слатина.
На 04.09.14 г. в 23.45 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение подадено на тел.112 от жител от с.Малорад , който е съобщил  за нанесен побой на лице.
От извършената проверка се установи,че на същата дата около 23.30ч. в с.Малорад НИ е нанесъл побой на М. И. от с.Малорад.Същият е транспортиран в Спешен център-МБАЛ-Враца където след извършен медицински преглед е установено,че има счупена синузитна кост на черепа и комоцио без опасност за живота.
Уведомен е дежурен прокурор.По случая е образувано ДП. по описа на РУП-Б.Слатина. От проведените БОИМ се установи,че извършители на побоя са Ц. Т. от с.Малорад и Д. Т. от с.Малорад.Лицата са установени и задържани в РУП-Б.Слатина за срок до 24ч.    

На 04.09.2014г. в 13.25ч. чрез тел.112 в ОДЧ на РУП – Козлодуй е получено съобщение от жител жив. с.Гложене, който е заявил , че на същата дата за времето от 13.00ч. до 13.30ч., в с. Гложене, обл.Враца, две неизвестни лица, след като са проникнали през незаключена входна врата на частен дом, находящ се в с.Гложене, собственост на дъщеря му В. М.,  от стайни помещения на къщата са извършили кражба на  мотофреза- бензинова, , в комплект 2бр. метални ножове за фрезоване и метален ралник; 2бр. цветен телевизор, кухненски електроуреди и посуда, собственост на В.М., като вещите са натоварени от тях в МПС неизвестна марка и модел, бяло на цвят и са се оттеглили в неизвестна посока. По случая в РУП – Козлодуй е образувано ДП.
От проведените бързи ОИМ и ПСД се установи, че извършители на престъплението са Б. Г. жив. с.Търнава и Д. А. жив. с. Търнава. Вещите предмет на кражбата са намерени в домът на Б.Г. в с.Търнава, като са транспортирани да там от К. О. жив. гр.Бяла Слатина, който не е бил уведомен относно произхода на същите.Вещите са предадени от Б.Г. с протокол за доброволно предаване и се намират на съхранение в РУП – Козлодуй. 
БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
На 04.09.2014г. около 07:18ч. на околовръстен път свързващ път I-1 E-79 и път II-15 на кръстовище с кръгово движение катастрофира като се блъска в крайпътна канавка в дясно по посока на движението, л.а.”Форд” собственост на Ф. Ф. от гр.Враца, а управляван от Ц. Г. от гр.Враца водач кат.В стаж 4м.
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 100лв.Щети извън МПС – няма.
Причини: несъобразена скорост с пътните условия.
Водача е изпробван за алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7410, който отчете 1.9 промила алкохол. На водача е съставен АУАН за ПТП и за употреба на алкохол.
На 04.09.2014г. в гр.Враца към 22:20ч., л.а.”Фолксваген Туран” собственост на К. А. от гр.Враца, управляван от Н. А. от гр.Враца, водач кат.В стаж 9м., като попада в необезопасена и не сигнализирана шахта с вода на пътното платно, реализира ПТП с материални щети- разкъсана предна дясна гума.
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 50лв.Щети извън МПС – няма.
Причини: необезопасена и не сигнализирана шахта на пътното платно /без капак/ по време на проливен дъжд.
Водача е изпробван за алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7410.Пробата е отрицателна. На водача е издаден протокол за ПТП.
На 04.09.14 г. към 21.10ч. на път II-15 катастрофират като се сблъскват л а. „Опел Корса”  собственост на С. С. от с.Софрониево и управляван от С. С. от с.Софрониево и лек а-л”Рено Еспейс” собственост и управляван от А. М. от гр.Б.Слатина.Водачът С.С. е напуснал мястото на ПТП като същият е установен около 22.15ч. в гр.Враца. Водача А.М. е изпробван за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7510+,който е отчел отрицателен резултат.
            Убити  и ранени няма.
            Щети по двете МПС  за  около  600 лв.
            Причини:  несъобразена скорост с пътните условия /мокър път/ от страна на водача С.С..
 На 04.09.2014 г. в 13.40 ч. гр.Козлодуй  на не регулирано кръстовище с пътни знаци и равнозначни пътища катастрофират като се блъскат л.а. „Рено - Клио” собственост на Р. П. от гр.Козлодуй, а  управляван от неправоспособния водач Я. Й. от гр. Козлодуй, като   не пропуска правилно движещият се лек автомобил „Мерцедес – Е220” собственост и управляван от С. А. от гр.Козлодуй, който приближава от дясната му страна.  Настъпва ПТП с материални щети по двата автомобила.
Убити и  ранени няма.
Причини: отнемане на предимство от страна на водача Я.Й..
Щети в процес на изясняване.Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер 7510, като уреда отчете отрицателни проби.


Няма коментари:

Публикуване на коментар