Бисквитки

неделя, 13 юли 2014 г.

Oбсъдиха кой от трите варианта е най-подходящ за Дунав мост 3

Областният управител на Област Враца инж. Венцислав Василев и консултанти от консултантска фирма “TRANSPROJECT 2001” обсъдиха кой от трите варианта е най-подходящ за Дунав мост 3 край Оряхово. Това стана навтората работна среща за обсъждане на място за изграждане на Дунав мост – 3, която се проведе в Русе.
В нея се включиха областите управители на Русе, Плевен, Силистра и кметовете от двете страни на пограничната зона, представители на Министерствата на регионалното развитие на Румъния и България.
Консултантска фирма “TRANSPROJECT 2001”по договор с Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния, разработианализ на потенциалните места за трети мост над река Дунав. За всяко от четирите основни трасета са изготвени по три варианта за построяване на мост в съответната зона. За трасето Оряхово – Бекет като най-удачен е избран Вариант 1.
Четирите основни трасета, от които ще се избере да се построи трети мост саСилистра- Калараш, Русе- Гюргево, Никопол – Турну Мъгуреле или Оряхово- Бекет. В края на юли или началото на август, на среща в Букурещ, ще бъдерешено къде ще бъде построен Дунав мост 3.
Работната среща  се организира в рамките на дейностите по проект „Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния – България” от водещия партньор – Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния.
Наред с идеята за подобряване на свързаността между двете страни една от целите е да се стимулира развитието на съответния регион и да се избегне ситуацията развити области да стават по-богати, а по-бедните още повече да изостанат. 

Стиляна Стоянова

PR - Областна администрация - Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар