Бисквитки

четвъртък, 17 юли 2014 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 16.07.2014 г. в 12.40ч. в  РУП Оряхово е получено съобщение от Х. Г., от с.Софрониево, че към 08.15ч. е получил обаждане на домашният си телефон от лице което се е представило за приятел на внучка му, който му е съобщил, че по свои приятел таксиметров шофьор му изпраща пратка от 10 000 евро и му е дал телефон за връзка. Потърпевшия се е обадил на таксиметровият шофьор от мобилният си телефон при което таксиметровият шофьор се е представил за Н. П., като е обяснил на Г., че за да получи пратката следва да му плати сумата от 4 200 евро тъй като ги е дал като подкуп на митнически служител за да освободи пратката от митницата. Г. е заявил, че може да му даде само 4200 лв. На същата дата около 11.20ч. пред домът на Г. се е явило лице представило се за Н. П. като същият е бил с лек автомобил жълт на цвят с табела на такси, без установена марка, модел и регистрационни табели на когото Г. е предал сумата от 4200лв. в различни банкноти след което П. с лекият автомобил се е оттегли в посока с.Крушовица.
Образувано е ДПпо описа на РУП-Оряхово.

В РУП-Враца е депозирана жалба от жител на гр. Враца, кв. „Бистрец”, че НЛ на през м.септември 2013г., е взломило входната врата на вила негова собственост, находяща се в гр. Враца, кв. Бистрец, и е отнело от владението му 6 порцеланови чаши, 2 газови лампи, 4 метални шишове и други вещи. По данни на тъжителя нанесената щета е на стойност около 250лв.
            От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието е М. А., от гр. Враца, кв. Бистрец. Вещите предмет на кражба са намерени и взети с протокол за доброволно предаване.

На 17.06.2014г. в УП-Дъбника е постъпила жалба от жителка на гр.Враца, която е заявила, че на същата дата в хипермаркет находящ се в ж.к.”Сениче”, НЛ използвайки невниманието и е извършило кражба на дамско портмоне с лични документи и сумата от 170 лв.
От проведените ОИМ се установи, че извършители на престъплението са криминално не проявените В. К., жив.гр.Враца, и Р. К. жив.гр.Враца. Парите са похарчени от лицата а портфейла с документите е намерен и върнат на собственика.

На 01.05.2014г. в РУП-Враца е образувана  преписка по описа на РУП-Враца за нанесена средна телесна повреда/ счупена капачка на дясно коляно/, и увреждане /счупване на ПВС стъклопакет на прозорец на къщата/ на М. Д. жив.с.Пудрия, станала в с.Пудрия. От проведените ОИМ се установи, че извършител на престъплението е криминално проявеният и осъждан Д. Г., жив.гр.Враца, кв.”Бистрец”. Лицето е разпитано и освободено.

От проведените ОИМ по ЗМ  образувано по повод извършена кражба на 1  детско-юношески велосипед от гр.Б.Слатина, се установи, че извършител на деянието е  С. Т. с  от гр.Б.Слатина. Веща обект на кражбата е предадена с протокол за доброволно предаване и е върната на собственика срещу разписка.
           
На 16.07.2014 год. след получен сигнал е извършено претърсване в частен дом  находящ се в гр. Бяла Слатина, обитаван от С. М., където в двора на домът се намериха 6  засадени растения със средна височина 1,80 см. При направения полеви наркотест, листната маса реагира на канабис.Общото тегло на иззетата зелена листна маса е 4,570 кг.
Започнато е ДП по описа на РУП- Б. Слатина. Уведомен е дежурен прокурор.

На 16.07.14г. към 13.30ч. в гр.Б.Слатина, авто-патрул на РУП-Б.Слатина спират за проверка  лек автомобил „Фолксваген Голф” управляван от И. Й. от гр.Кнежа. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство Дрегер Алкотест 7410+, който е отчел 2.23 промила на хиляда в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване, представен е пред ФЦСМП-Б.Слатина където е  отказал да даде кръв за химически анализ. Съставен е АУАН. Водача е задържан в РУП-Б.Слатина в срок до 24 ч. Уведомен дежурен прокурор.  
Започнато е   бързо полицейско производство по описа на РУП -Б.Слатина.

На 16.07.2014г. около 10.50 ч. в гр.Козлодуй авто-патрул при РУП – Козлодуй спират за проверка П. Р., жив гр.Шипка, Общ. Казанлък, Обл. Стара Загора. При извършената проверка в портфейл с личните документи на лицето са намерени 1 угарка от цигара и 1 прозрачен найлонов плик с размери 5,5см. на 4 см., съдържащи зелена суха листна маса. Намерените вещи са иззети  с протокол за личен обиск, след което са предадени в РУП - Козлодуй.
Извършен е оглед на местопроизшествие, като е направен полеви нарко тест, при който намереното вещество е реагирало на канабис. Р. е задържан за срок до 24 часа в РУП – Оряхово.
По случая е образувано БП по описа на РУП - Козлодуй.

На 15.07.2014г.в гр.Оряхово, от частен дом находящ е извършена кражба на сумата от 170лв. в банкноти и монети с различен номинал. Парите са се намирали в чекмедже на дървена маса в една от стаите на къщата. РУП-Оряхово е уведомено на 16.07.2014г. в 15.00ч.
От поведените ОИМ се установи, че извършител на кражбата е Д. Ц., от гр.Оряхово, криминално проявен и осъждан.

На 16.07.14г. към 08.10 ч. в с.Търнава, катастрофира   като излиза в ляво по посока на движението си лек автомобил „Опел Корса” , собственост и  управляван от А. И. на 33г. от с.Алтимир, водач кат. „В,М”, като блъска странично, правилно движещия се лек а-л ”Нисан Терано 2” управляван от С. С., от гр.Б.Слатина, водач кат.”В,С”, след което се блъска челно в крайпътно дърво. Водача С.С. е изпробван за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7510+, който е отчел отрицателен резултат.
Загинал е водача А. И. който е транспортиран с Трупна линейка за извършване на аутопсия в гр.Враца.
            Щети по двете МПС  за  около 3000 лв.
            Причини: Несъобразена скорост с пътните условия /мокър участък от пътя/ от страна на водача И.
            Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина

Няма коментари:

Публикуване на коментар