Бисквитки

вторник, 15 юли 2014 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 14.07.14г. в 09.34ч.от тел.112 в РУП-Враца е получено съобщение от жител от гр.Враца,която е заявила че за времето от 22.00ч.на 13.07.14г. до 08.00ч.на 14.07.14г. Н.Л.противозаконно е отнело ползвания от нея лек автомобил БМВ с белгийски рег.№,светло сив на цвят,производство 2009г.Автомобила е бил паркиран на неохраняем паркинг.Нанесена щета по данни на тъжителя 14000 евро..
            В РУП-Враца е образувано ДП.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 15.07.2014г. в 00.51ч. в с.Голямо Бабино с посока на движение гр.Криводол авто-патрул спират за проверка л.а. „Сеат Инка” управляван от Р. Я. гр.Враца . След извършената проверка за алкохол с техническо средство “ Алкотест Дрегер 7510”, същият отчита положителна проба от 2.11 промила . На Р.Я. е съставен  АУАН и издаден талон за медицинско изследване за ЦСМП при МБАЛ „Хр.Ботев” гр.Враца. Водача  не е дал кръвна проба за лабораторно изследване  и е задържан за срок от 24ч. в РУП-Враца
В РУП-Враца е образувано ДП.
На 14.07.2014г. в 15:40ч. в РУП – Мездра е получено съобщение от В. И. от гр. Мездра, за извършена кражба на ремарке за лек автомобил /платформа/, ползвано от него. При разпита на В.И. е установено, че платформата е била паркирана на импровизиран паркинг на Бензиностанция. Установено е, че се касае за ремарке за лек автомобил /платформа/ собственост на фирма – гр. Пазарджик,.
Нанесената щета по данни на В.И. е в размер на около 6000,00 лева.
От проведените бързи ОИМ и ПСД е установено, че платформата се намира в района на цех за изработване на изделия от Врачански камък в гр. Мездра, закачена за товарен автомобил „Мерцедес Спринтер” и водач К. К. от гр. Мездра, натоварена с палета, обработен Врачански камък.
К.К., ползвания от него товарен автомобил и закачената платформа са приведени в РУП – Мездра за извършване на ПСД. Платформата предмет на престъплението е предадена с Протокол за доброволно предаване и оставена за съхранение пред сградата на РУП – Мездра.По случая е заведено ДП. 
При извършена полицейска проверка от служители на РУП Козлодуй в частен имот находящ се в с.Бутан собственост на Г. Б. в гаражно помещение и в стайно помещение на къща в същия имот са намерени черен полиетиленов чувал с насипен тютюн без български акцизен бандерол с общо тегло 10.820кг. Намерените акцизни стоки са предадени с протокол за доброволно предаване и се намират на съхранение в РУП-Козлодуй.
По случая в РУП-Козлодуй е образувана преписка.
Данни за станали ПТП
Около 10:00ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат  л.а.”Нисан Примера” собственост на Ц. Т. с адрес гр.Враца, водач кат.Б, стаж22г. и л.а.”Хонда Сивик” – паркиран, собственост на С. Г. от гр.Враца.
Убити – няма. Ранена е Н. Д. от гр.Враца с охлузна рана на главата.
Щети по МПС – 600лв.Щети извън МПС – няма.
Причини: несъобразена скорост с интензивността и характера на движение от страна на водача Ц.Т..Водача e изпробван за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7410.Пробата е отрицателна.На водача Ц.Т. е съставен АУАН.
На 14.07.2014г. около 16:30ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а.”Москвич412/2140” собственост и управляван от Д. И. с адрес гр.Враца, водач кат.ВС стаж35г. и л.а.”Форд Фиеста” собственост на Е. Ц. от гр.Враца, управляван от Г. С. от гр.Враца, водач кат.В, стаж30г.
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 100лв.Щети извън МПС – няма
Причини: неправилна маневра изпреварване/ недостатъчно странично разстояние/ от водача Д.И..Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7410.Пробите са отрицателни.На водача Д.И. е съставен АУАН.
Около 18:20ч. на път I-1 Е-79 в посока от с.Люти дол за гр.Мездра катастрофират като се блъскат л.а.”Опел Корса” собственост на Д. Д. от с.Чирен, управляван от П. Д. от с.Чирен , водач без СУМПС.
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 300лв.Щети извън МПС – няма
Причини: водача П.Д. управлява МПС с несъобразена скорост с релефа на пътя/ стръмен наклон при спускане след остър десен завой/, губи контрол и се блъска в дясно извън пътя в канавка и ПЗ Ж-6..Водача е изпробван за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7410.Пробата е отрицателна.На водача П.Д. е съставен АУАН.
На 14.07.2014г. около 18:20ч. на път I-1 Е-79 в посока от с.Люти дол за гр.Мездра катастрофират като се блъскат л.а.”Ауди А8” собственост на П. П. от с.Граф Игнатиево, управляван от И. С. от с.Игнатиево , водач кат.В стаж22г. и т.а.”Мерцедес Спринтер” собственост на В. И. от гр.София, управляван от Р. К. от гр.София, водач кат.С стаж9г..
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 800лв.Щети извън МПС – няма
Причини: неспазване на дистанция от страна на водача И.С., в следствие на което не може да спре при възникнала опасност за движението и блъска т.а.”Мерцедес Спринтер”
Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7410.Пробите са отрицателни.На водача И.С. е съставен АУАН.




Няма коментари:

Публикуване на коментар