Бисквитки

понеделник, 23 юни 2014 г.

Община Враца подкрепя благотворителна кампания за бедстващите във Варна



            Община Враца подкрепя благотворителната инициатива на актьорите от Театрална формация „Ефект” за събирането на средства за пострадалите при наводнението във варненския квартал „Аспарухово”. Това обяви днес кметът инж. Николай Иванов и призова врачани да се включат в благородната кауза. Младите актьори от СОУ „Васил Кънчов” в града ще направят благотворително представление на 30 юни в 19 ч. на сцената на читалище „Развитие”. Заглавието на постановката е „Да рисуваш по вода” и е по текстове на Николай Табаков. Спектакълът разкрива три съдби и е философски размисъл за живота. Цената на билетите за граждани е 5 лева, а за заемащите ръководни постове в града – 20 лева. „Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на бедстващите от квартал „Аспарухово” – потвърди Георги Митев – един от актьорите в театралната формация. Сцената на читалище „Развитие” се предоставя безплатно за спектакъла.

Отмениха още една финансова корекция по водния цикъл на Враца

Второ уведомление за отменена финансова корекция по интегрирания проект за воден цикъл пристигна в Община Враца. С него Управляващият орган на Оперативна програма „Околна среда” информира, че приема направените от Община Враца възражения за преразглеждане на вече наложена финансова корекция за Етап 1 на водния цикъл – съобщи кметът инж. Николай Иванов. Управляващият орган излиза със становище, че описаните във възражението мотивите дават основание за отмяната на корекцията. В своето възражение Община Враца се е мотивирала, че наложените корекции са неправомерни, защото проведените процедури за Етап 1 отговарят на всички законови разпоредби в Република България и са спазени нормативните изисквания. В окончателният доклад на Агенцията за обществени поръчки, за извършения контрол на проведените процедури по Етап 1 на водния цикъл на Враца,  също се казва, че не са установени закононарушения. Стойността на отменената финансова корекция е 1 823 994 лв.
От общата финансова корекция в размер 4 460 598 лв. към момента остават неразгледани от Управляващия орган корекции за 943 336 лв.

Продължава основният ремонт на улици във Враца

През изминалата седмица започна основният ремонт на два булеварда в централната част на Враца. На бул. „Демокрация” в участъка от ул. „Екзарх Йосиф” до площад „Св. Софроний Врачански” голяма част от уличната настилка бе фрезована и профилирана. Демонтирани бяха старите бордюри и започна монтирането на нови. Металните предпазни ограждения също бяха демонтирани. На бул. „2 юни” в участъка от разклона за път Е-79 до светофарите при бензиностанцията на „ОМV” бе направено профилиране и фрезоване на пътната настилка. В участъците, където това е необходимо, бе направено частично изкърпване. Демонтирани бяха стари бордюри, които се нуждаят от подмяна и започна полагането на нови.
„През тази седмица работата и по двата булеварда продължава. На бул. „Демокрация” ще се профилира и фрезова уличното платно и ще бъде направена подготовка за полагането на биндер (неплътна асфалтова смес). Ще продължи и монтирането на нови бордюри. Фрезованите участъци от бул. „2 юни” ще бъдат изкърпени и ще завърши монтирането на новите бордюри” – каза кметът инж. Николай Иванов.

Богат културен афиш ще радва врачани

            Богата културна програма е подготвена за врачани през тази седмица. Финалът на тазгодишното издание на Програма за патриотично възпитание ще бъде утре в 10 ч. в Регионалния исторически музей. На участниците от различните училища и техните преподаватели ще бъдат връчени дипломи. Хепънинг, посветен на Международния ден за борба с употребата на наркотици, ще се състои в четвъртък от 17 ч. на площад „Христо Ботев”. Ще има обучение по автомоделизъм, демонстрации на брейк танци, DJ парти, зумба. Като продължение на хепънинга, в 21 ч. ще започне концерт на „Диип зоун проджект”. В петък ще бъдат отбелязани  две годишнини – 60 години на спорта борба във Враца и 20 години от създаването на клуба по борба „Ботев 93”. В събота и неделя на централния градски площад ще се развихри „Враца рок фест 2014”, като началото е в 19.30 ч. На сцената ще излязат групите „Рокарола”, „КОРА”, „Докторс гого бенд”, „Ер голям”, „Хард Къмпани”, „Басейн” и „Вулгар Булгар”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар