Бисквитки

вторник, 24 юни 2014 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ИНЖ. НИКОЛАЙ ИВАНОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ВРАЦА




УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Всяка година Община Враца се включва в инициативата „Часът на Земята” - най-голямата глобална кампания, посветена на справянето с климатичните промени. В рамките на един час хиляди хора по цял свят демонстрират загрижеността си към бъдещето на Земята и изгасят осветлението си в знак на съпричастност с усилията за справяне с това глобално предизвикателство. Часът на Земята ни напомня, че всички сме отговорни и имаме важна роля в разрешаването на един от най-сериозните проблеми на нашето съвремие - глобалното затопляне.
Община Враца продължава започнатата инициатива като я включва в Общинските „Дни на интелигентната енергия”, които се организират по проект „CONURBANT - Всеобхватен мрежови подход за включване на европейските агломерации и други обширни области за участие в „Спогодбата на кметовете”. С организирането на общинските дни на интелигентната енергия, Община Враца има възможността да представи пред обществеността своята ангажираност към целите на Европейския съюз, за намаляване на потреблението на енергия и на емисиите на въглероден диоксид с 20%.

На 27 юни 2014 г. в 22,00 часа Община Враца ще загаси фасадното осветление на няколко знакови сгради:
§  Сграда на Община Враца;
§  Читалище „Развитие”;
§  Кулата на Мешчийте.

Като Кмет на Враца се обръщам с призив към всички свои съграждани, към ръководителите на обществени институции, музеи и галерии, към собствениците на административни сгради, ресторанти, хотели, офиси - присъединете се към инициативата и участвайте заедно с нас, като на 27 юни 2014 г. в 22,00 часа за един час изключите осветлението на Вашите домове, офиси и сгради.

Нека покажем, че не сме безразлични и няма да останем безучастни!


ИНЖ. НИКОЛАЙ ИВАНОВ
Кмет на Община Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар