Бисквитки

сряда, 25 юни 2014 г.

Премиера




Драматично-кукленият театър във Враца подготвя поредната си премиера в своя 75-и творчески сезон. Този път новото заглавие е за деца – това е творбата на Валери Петров „Меко казано”. Режисьорът на спектакъла Емил Йорданов твърди, че спектакълът е за малки и големи зрители. Премиерното представление е в четвъртък, на 26 юни от 17.30 часа в куклена зала. Това е вторият подобен проект на Емил Йорданов с врачанския театър. Предишната му постановка „Малката баба Яга” от Отфрид Пройслер продължава да се радва на зрителския интерес.
„Меко казано” е творба, която се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Режисьорът Емил Йорданов разчита на сценографията, костюмите и куклите на Димитър Димитров и на музиката, която е дело на Владимир Джамбазов. На сцената пък излизат актьорите Янна Генчева, Емил Пеняшки, Явор Зехиров, Юлия Колова и Капка Пеняшка.
„Меко казано” е класическо произведение на Валери Петров и дори и да не разкрия за какво става въпрос, голяма част от родителите със сигурност познават съдържанието. В центъра на спектакъла е темата за лъжата и бих поканил и малките зрители, и техните родители, защото проблемът е актуален за всички. Залагаме много на музиката в спектакъла, на интересните етюди и персонажи – затова спектакълът е доста атрактивен”, твърди режисьорът Емил Йорданов.

Премиерата на „Меко казано” е на 26 юни (четвъртък )от 17.30 часа в куклена зала.


Няма коментари:

Публикуване на коментар