Бисквитки

четвъртък, 7 ноември 2013 г.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 04.11.13 г. е депозирана жалба ЗМ от жител на
гр. Враца   в която  заявява, че за времето от 13,30ч. до  14,00ч. на 04.11.13г. неизвестно за него лице е проникнало в домът му находящ  се на горепосоченият адрес от където е извършило кражба на 1 плазмен телевизор.
Нанесената  щета по данни на тъжителя е в размер от 400лв.
            От проведените бързи ОИМ се установи, че извършител на деянието е лицето О. С. от гр.Враца.
         Извършителят е разпитан и задържан в РУП-Враца за срок от 24 часа. 

На 05. 11. 2013г около 17, 30 часа служители на РУП- Мездра  засичат лицето Н. М. от с. Долна Кремена , който карал метални винкели и тръби с велосипеда си. Същият бил доведе в РУП- Мездра за установяване на вещите, като при последващи ОИМ се установило, че Н.М. е откраднал винкелите същият ден от вила в землището на гр. Мездра, собственост на Н. Н.от гр. Мездра.Винкелите са предадени с протокол за доброволно предаване. На 06. 11. 2013г местопроизшествието е посетено от ДОГ и е извършен оглед.
Щети в процес на изясняване.
Образувано е ДП по описа на РУП- Мездра 
От проведените ОИМ и ПСД по до съдебно производство по описа на РУП Козлодуй, образувано по повод постъпила жалба от жител на  с.Манастирище за това, че на 20/21.09.2013г. НИ е извършил кражба на мобилен телефон марка „Нокиа 113” със СИМ карта, лични документи и 1  акумулаторна батерия от собствения му лек автомобил паркиран пред дома му, се установи, че извършител на престъплението е П. М.жив. с.Хайредин. Мобилният телефон, предмет на извършената кражба е предаден с протокол за доброволно предаване от брата на извършителят. Акумулаторът, предмет на извършената кражба е предаден с протокол за доброволно предаване от бащата на П.М..
П. М.жив. с.Хайредин и М. М. жив. с.Хайредин са задържани за срок до 24 часа в РУП Оряхово.
БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
На 06.11.2013г. около 18.50ч. в гр.Враца на кръстовище катастрофират като се блъскат л.а.”Шевролет Авео” управляван от Л. С. жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-25год. и л.а.”Фолксваген Голф” управляван от И. А. жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-2год.
Убити и ранени-няма.
Щети по МПС-250лв.
Причини:Отнемане на предимство на регулирано кръстовище при маневра ляв завой от водача Л.С.
Водачите изпробвани за алкохол с Дрегер -пробите отрицателни. 
На 06.11.2013г. около 08.40ч. на път II-15 гр.Враца-гр.Оряхово катастрофира като се блъска в крайпътен скат  л.а.”Фиат Браво” управляван от К. В.жив. с.Остров водач категория „В” стаж-1год.
Убити и ранени-няма.
Щети по МПС-500лв.
Причини:Несъобразена скорост с релефа на пътя (ляв завой) от страна на водача Н.В.
Водача изпробван за алкохол с Дрегер -пробата отрицателна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар