Бисквитки

сряда, 6 ноември 2013 г.

Крими хроника


На 05.11.2013г., около 09.35ч. на разклона за с. Веслец катастрофират:  лек автомобил „Ауди”, управляван от Б.Д./53г./ от,гр. Плевен и лек автомобил „БМВ”,  управляван от Б.П./28г./  от гр. Бяла Слатина. Загинал е 48-годишният Д.П. от  гр. Плевен , който пътувал на предната седалка на лекия автомобил „Ауди”. Водачът на същия автомобил е ранен, настанен е  в болницата  в гр. Враца.  Водачът  Б.П. е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство.Пробата  е отрицателна.
На 03.11.2013г., в РУП-Враца е постъпил сигнал от фармацевт  от гр. Враца, който  е заявил, че на същата дата, неизвестно лице  е откраднало 290 лева от касата на аптеката. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е 13-годишно момче от гр.Враца.
На 05.11.2013г.,  в апартамент в гр.Враца, обитаван от К.Н./23г./, полицейски служители са извършили претърсване и са намерили  и иззели около 10 грама суха зелена листна маса/канабис/ с тегло около 10 грама, бяло прахообразно вещество с тегло около 8 грама, което при направения полеви наркотест реагира на метаанфетамин. При извършения му личен обиск, в лицето  е намерен около 10 грама канабис. Образувано   е дознание.

След ОИМ  за кражба на 30 л. дизелово гориво, извършена на 15/16.10.2013г.,  от товарен автомобил „Шкода”, паркиран на улица  в село Галиче  е установено, че извъшители са лицата: Д.К./18г./ и Ц.А./18г./ от с.Галиче.
 След ОИМ и ПСД за кражба на мотопед, извършена на   14/15.05.13 г. от къща  в гр.Бяла Слатина,  е установено, че извършител е 14-годишно лице от гр. Бяла Слатина.
Във връзка с постъпил на 05.11.2013г., в 04:05ч. в РУП-Мездра сигнал  за взломена входна врата на магазин за цигари, алкохол и захарни изделия, в светлата част на денонощието е извършен оглед на местопроизшествието, при който е установено, че входната врата е взломена с твърд предмет в областта на заключващия механизъм и от същата липсва катинар, с който е била заключена допълнително. По пода в помещението са открити кутии цигари от различни марки, като по данни на собственика, от щандовете в магазина липсват кутии цигари от различни марки за около 2500 лв. При претърсване на района около местопроизшествието е открит кашон съдържащ голям брой цигари от различни марки, идентични с липсващите от магазина. Извършено е претърсване на т.а Фиат Дукато” задържан от служители на РУП-Мездра непосредствено след взломяването на магазина. Лицето управлявало  автомобила  е с наложена мярка за неотклонение „Задържане за срок от 72 часа”.

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                        


Няма коментари:

Публикуване на коментар