Бисквитки

понеделник, 28 октомври 2013 г.

Първи фотопленер на Враца


На път е да се случи първият фотопленер на Враца. Максималният брой участници е 35 човека. Във фотографското събитие ще могат да се включат както професионални, така и любители фотографи. Долната граница за навършени години на участниците е 15, а горна няма да определяме, тъй като имаме за цел да привлечем желаещи на всички възрасти. Пленера е напълно безплатен, като за него е нужно само фотоапарат и огромно количество добро настроение. Определените дати за снимане са 2-ри и 9-ти ноември. В първия ден от фотопленера групата ще снима забележителностите на Враца, като площад "Христо Ботев", ЕВК "Св. Софроний Врачански", някои от най-старите сгради в града, парк "Хижата" и много други туристически дестинации. През втория ден от пленера ще има организиран автобус, с който ще се отиде до пещерата „Леденика“, където фотографите ще останем към 2 астрономически часа и ще правим пейзажни снимки на балкана, както и на парк „Леденика“. Втората дестинация за 9 ноември е слизане до прохода "Вратцата", където ще останем около 1 час. След снимките се отправяме към връх Околчица със спирка в село Челопек. Ще снимаме къщата-музей на Баба Илийца. Снимките на Околчица ще са с продължителност 3 астрономически часа.

Колко снимки може да изпратите за участие във фотоизложбата?

Всеки регистриран и взел участие в един от дните определени за фотопленера могат да изпратят до 10 подбрани и озаглавени кадъра.
Партньори за качественото провеждане на фотопленера са Община Враца и Младежки дом – Враца. 

Общи условия за участие в първия фотопленер на Враца:

За да участвате във фоторазходка „Дестинация есенна Враца“ е нужно предварителна регистрация на е-mail:fotoplenervratza@gmail.com или на телефон: 0883 36 06 04 - Виктория Пандурска, единствената информация която искаме е трите имена, телефон и валиден е-mail адрес. С регистрацията предоставяте изключителните права върху снимките които сте изпратили за участие във фотоизложбата. Подбрани кадри от изложбата ще бъдат предоставени на Община Враца където ще вземат участие в туристическите изложби които се провеждат всяка години.

Изисквания към снимките: 

1. Минимален размер 2000 px по дългата страна.
2. Да са направени в един от дните определени за фотопленера /2 ноември и/или 9 ноември/.
3. Да отговарят на темата „Дестинация есенна Враца“.
4. Без грубо обработване във фотошоп. Възможни корекции: Подсилване на контраст и цветове, прекадриране в обработваща програма.
5. Съгласявате се да участвате във фотоизложбата посветена на фотопленера.
Фотоизложбата ще се състои на 22ри ноември в Малдежки дом – Враца. 

Запазваме си правото да извършваме промени в правилата на фотопленера, за които всички участници ще бъдат известявани своевременно. 
По всички въпроси свързани с първия фотопленер за град Враца - фоторазходка „Дестинация есенна Враца“ може да се обърнете към нас на е-mail: fotoplenervratza@gmail.com

--------------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар