Бисквитки

сряда, 30 октомври 2013 г.

Крими хроника

На 29.10.2013г., на територията на РУП-Б.Слатина  е  проведена полицейска операция във връзка с противодействие на трафика на крадени и придобити по измамен начин МПС,  пресичане на трансферния трафик на инкриминирани МПС и МПС придобити чрез лизингови и застрахователни измами. Проверени са  12 МПС и 30 лица. Няма констатирани нарушения.
На територията на РУП-Оряхово е проведена СПО с цел: пресичане трансграничният трафик на инкриминирани МПС, лизингови и застрахователни измами, клонирани МПС и други.  Проверени са  1 автосервиз, работилници, 16 МПС. Констатирани са  17 нарушения, които са санкционирани с актове  и фишове.
В 02:30ч. в РУП-Мездра е получен сигнал от кметския наместник на с. Цаконица, който съобщил за извършена кражба на медни проводници от енергопреносната мрежа в селото. В светлата част на денонощието, на място е изпратен полицейски екип, който установил, че е извършена кражба на около 320 м. меден проводник от две междустълбия на улица. Образувано  е дознание. 
На 30.10.2013г., в 00.25ч. в РУП-Козлодуй е получено съобщение от дежурен лекар във ФСМП- Козлодуй, че в неадекватно състояние  е прието 3-годишно  дете от село Михайлово. Детето  е транспортирано със специализиран превоз до МБАЛ „Христо Ботев” гр.Враца, за установяване на причините за състоянието му.   По данни на майката,  детето е погълнало неустановено вещество около 15.30ч., дадено му от непознато лице на улицата. Работата по случая продължава.
На 29.10.2013г., в  10:15ч. в гр.Враца,  кръстовището на ул.”Поп Сава Катрафилов” и ул.”Хр.Ботев”,  катастрофират: лек автомобил ”Деу” управляван от М.К./62-годишна/ от гр.Враца и товарен автомобил ”БМВ”, управляван от И.Ц./33г./ от гр.Враца.  Причина за катастрофата: водача на лекия автомобил не спазил предписанията на пътен знак „Б1” вследствие на което блъскнал движещия се по пътя с предимство товарен автомобил,  след което направил опит да  напусне мястото на катастрофата. Пробите за алкохол са отрицателни. 
Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев

                                                                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар