Бисквитки

понеделник, 16 септември 2013 г.

Инж. Петя Аврамова бе гост на откриването на новата учебна година в Краводер


Народният представител от ПП ГЕРБ инж. Петя Аврамова присъства на откриването на новата учебна година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Краводер, Община Криводол.  Тя поздрави учители, ученици и родители с вълнуващия празник – Първият учебен ден!
„Уважаеми учители, обучавайте и възпитавайте с всеотдайност децата, защото те са най-голямото богатство на България! Вие скъпи родители, подкрепяйте своите деца в бъдещото им развитие като достойни и образовани личности. А вие мили ученици, бъдете отговорни и усвоявайте знанията, защото само така можете да се реализирате успешно! Бъдете здрави и на добър час на всички!”, пожела инж. Аврамова.
След тържественото откриване на новата учебна година, директорът на училището г-жа Юлиана Михайлова покани гостите да разгледат класните стаи. По време на огледа тя обясни, че на сградата е извършен цялостен ремонт през пролетта на 2013 г. по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа” с подготвен и спечелен проект през 2012 г. Подменена е дограмата, ремонтирани са покривът и ВиК инсталацията, изцяло обновени са и класните стаи, осигурено е ново и съвременно оборудване за повишаване качеството на учебния процес.

През 2007 г. в училището е разкрита професионална паралелка с прием след 7 клас по специалност „Производство на тапицирани изделия” с двегодишен курс на обучение. След завършването й, учениците получават свидетелство за професионална квалификация – І степен. „Това е начин децата по-дълго да бъдат по родните си места и възможност за превенция на отпадането на ромските ученици от училище. За предстоящата учебна година приемът е вече реализиран! Към момента средищното училище разполага с 2 учебни работилници по дървообработване и кабинет по шивачество. Също така се работи по проект „Подобряване качеството на образование чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”, поясни Михайлова. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар