Бисквитки

неделя, 15 септември 2013 г.

„Ботев“-Враца регистрира второ поражение



Отборът на „Ботев“-Враца регистрира второ поражение от началото на шампионата в „Б“ група. Момчетата на Ясен Петров отстъпиха с 1:0 като гости на „Ботев“-Гълъбово.  През всичките 90-сет минути по-дейна на терена бяха врачанските футболисти, но за пореден път демонстрираха неумение да отбелязват голове. През първата част Жак Коен пропусна на два пъти да открие резултата, след като излизаше очи в очи с вратаря на домакините. Удар на Мечев пък срещна напречната греда. През вторите 45 минути два пропуска направи и капитанът Илия Илиев след отлични пробиви на Георги Пейчев, както и Георги Какалов. Така се стигна до 86-ата минута, когато след центриране от корнер и меле в наказателното поле на врачани Георги Кирилов се оказа най-съобразителен и се разписа за 1:0. В последната минута на двубоя Светослав Валериев излезе сам срещу стража на домакините, но би неточно и пропусна да донесе поне точка за своя тим.
„Нашето желание и нагласа бе да победим. През целия мач диктувахме темпото на игра. Домакините се бяха прибрали в собственото си наказателно поле и разчитаха на контраатаки. Не мога да кажа, че не е имало старание от страна на футболистите. Гони ни някакъв малшанс, който аз не мога да си го обясня. Победата за Гълъбово дойде без почти да са имали голови положения“, коментира след двубоя старши-треньорът на „Ботев“-Враца Ясен Петров.  „Създаваме много положения, но не успяваме да отбележим гол. Поведението на част от футболистите обаче е необяснимо. В тренировките и контролите показват различна игра в сравнение с двубоите от първенството. За мен това не е нормално“, заяви  спортният директор на врачани Валентин Станчев.
След тази загуба отборът на „Ботев“ се свлече на 10-то място във временното класиране с актив от 6 точки и голово съотношение 7:8. В следващия кръг врачани приемат тима на „Спартак“-Варна. Двубоят ще се играе на 21 септември. 


Втора поредна победа записаха юношите-старша възраст на „Ботев“-Враца. Възпитаниците на Ивайло Димитров надиграха като гости с 5:2 връстниците си от „Ком“-Берковица в мач от втория кръг на шампионата в зона „Враца“.  Двубоят започна отлично за врачани и още във 2-ата минута Вилиян Манолов излезе сам срещу вратаря на домакините, преодоля го и на празна врата прати топката в аут. В 20-ата минута Кирил Кръстев стреля опасно, но топката премина покрай десния страничен стълб. Пет минути по-късно Найджъл Яниславов центрира в наказателното поле, където след разбъркване Кирил Кръстев се разписа за 1:0. При този резултат приключи първата част на мача. В 54-ата минута отново Яниславов изведе Кръстев зад гърба на защитата и последният покачи на 2:0. В 62-ата минута капитанът на врачани Михаел Парасков с далечен удар направи преднината на „Ботев“ класическа.  Минута по-късно след грешка на вратаря на врачани Иван Печенийски Десислав Иванов да намали на 1:3. Десет минути по-късно отново след грешка на Печенейски Десислав Иванов се разписа за 2:3. В 83-ата минута Найджъл Яниславов се пребори за топката в центъра на терена, напредна с нея, преодоля бранителите на домакините и сам срещу вратаря не сгреши за 2:4. Пет минути преди последния съдийски сигнал Любомир Кирилов проби отдясно, върна към Яниславов, който с хубав насочващ удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратата  за крайното 5:2 в полза „Ботев“-Враца. В следващия кръг момчетата на Ивайло Димитров са домакини на „Ботев“-Криводол. Двубоят ще се играе на 20 септември от 17.00 часа на помощното игрище на стадион „Христо Ботев“ във Враца.
 Мария Георгиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар