Бисквитки

понеделник, 9 септември 2013 г.

Кмет проведе среща с футболисти



Кметът на община Враца инж. Николай Иванов в качеството му на председател на футболен клуб “Ботев” проведе днес среща с футболистите. Според Николай Иванов е проведен един откровен разговор, в който са търсили причините за неубедителното представяне на тима в изиграните пет мача до момента. “Въпреки всички усилия, които полагат и ръководството и спортно-техническия щаб е видно, че няма този резултат, който търсим и който отговаря на целта, която сме си поставили. Мисля, че изяснихме по мъжки много точно ситуацията”, коментира Иванов. Той допълни, че атмосферата в отбора е спокойна. Няма проблеми и не би трябвало нищо да пречи на подготовката на отбора. “Явно е обаче, че има напрежение и все още недостатъчна обиграност и естествено фактора млади хора в отбора. Аз обаче съм против да се прехвърля цялата отговорност за представянето на отбора върху тях”. Според Иванов разговорът ще доведе до промяна. “Естествено предстои да видим в събота. Това, което мога да кажа, че нямаме проблеми от странично естество, които да ни пречат. Всичко е в нашите ръце”.
Мнението на футболистите по темата е, че все още не са достатъчно обиграни като отбор. “Другите проблеми според тях са, че има напрежение от поставената цел и фактора младост. Момчетата обаче са обединени около мнението, че трябва повече спокойствие и работа и резултатите ще са налице”, допълни Николай Иванов.
На този етап спортно-техническият щаб на “Ботев” има пълна подкрепа от страна на кмета. “Повече от излишно е да се коментират в момента каквито и да е промени в ръководството на отбора. Все още има достатъчно време и мачове да се обърне тенденцията. Отборът има качества и аз вярвам, че ще ги покаже”, категоричен е Николай Иванов. В заключение той подчерта, че вярва на публиката, и се надява, че тя ще продължи да подкрепя отбора, така както винаги до сега го е правила. 

Юношите-старша възраст на „Ботев“-Враца стартираха с победа
 

в първенството в зона „Враца“. Момчетата на Ивайло Димитров надиграха като гости с 4:2 връстниците си от „Бдин“-Видин. Футболистите на „Ботев“  играха с черни ленти, а двубоят започна с минута мълчание в памет на самоубилия се Стефан Георгиев, който е съученик и бивш съотборник на момчетата от Враца. Срещата не започна по най-добрия начин за врачанския тим. Още във 2-ата минута при центриране от корнер отбраната и вратарят Иван Печенийски сгрешиха и домакините откриха резултата. Футболистите на „Ботев“ реагираха като ужилени и взеха инициативата в свои ръце, като не я изпуснаха до края на мача. Две минути след попадението на видинчани Найджъл Яниславов изведе Вилиян Манолов зад отбраната на домакините, който прати с диагонален удар прати топката в мрежата за 1:1. Последваха пропуски на Кирил Кръстев, Мартин Димитров и Михаел Парасков. Така се стигна до 18-ата минута, когато Манолов проби по левия фланг и центрира успоредно на голлинията, от където Мартин Димитров не сгреши за 1:2. При този резултат приключи първата част на мача. Второто полувреме започна отново с натиск на врачани и в 51-ата минута Манолов нахлу мощно в наказателното поле, където бе грубо фаулиран от бранител на домакините. Реферът не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Яниславов, който хладнокръвно се разписа за 1:3. В 81-ата минута Стилиян Светославов центрира в наказателното поле и най-съобразителен бе Любомир Кирилов, който прати топката в мрежата за 1:4. Последва леко отпускане в редиците на гостите и тимът от Видин успя да намали в 85-ата минута. След центриране от корнер, отново грешка в отбраната остави непокрити в наказателното поле трима футболисти на „Бдин“ и централният нападател на домакините с глава оформи крайното 2:4 в полза на „Ботев“-Враца. Врачани посветиха успеха над „Бдин“ на Стефан Георгиев.

„Ботев“-Враца:Иван Печенийски, Галин Найденов, Николай Захариев /70-мин. Иван Калеев/, Пламен Йорданов, Теодор Букоев, Краси Милев /55-мин. Юлиян Цветков/, Михаел Парасков /капитан/, Найджъл Яниславов /82-мин. Богомил Илиев/, Мартин Димитров /80-мин. Борис Добрушки/, Вилиян Манолов /70-мин. Стилиян Светославов/, Кирил Кръстев /55-мин. Любомир Кирилов/




 Мария Георгиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар