Бисквитки

четвъртък, 8 август 2013 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ



 На 07.08.13г. в 06.00ч. в РУП-Враца е получено съобщение от Г. Р. от  гр.Враца, който е заявил, че Н.Л. е запалило входната врата на жилището му . Входната врата на апартамента е напълно унищожена и е опушена етажната площадка на втория етаж. Нанесената щета в процес на изясняване. Намерена е информация за лабораторна обработка.
            По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
На 07.08.13г. в 09.00 ч е получено съобщение от Б. И. – инженер във фирма, че на 06./07.08.13, Н.И след проникване и срязване от 2 шахти е извършил кражба на  86  метра телефонен кабел  .Открити са трасологични следи.
Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
 На 07.08.2013 г. в РУП-Мездра е получен сигнал от жител на с. Цаконица, който съобщава, че през нощта на 06/07.08.2013 г., НИ е срязал около 120 м. меден проводник, собственост на фирма за електроснабдяване и около 30 м. меден проводник, собственост на Община-Мездра, от едно междустълбие на улица в с. Цаконица. Щетите са в процес на изясняване. На място е изпратена ДОГ и е извършен оглед, като не са намерени следи за лабораторна обработка.
По случая е образувано ДП по описа на РУП-Мездра
 На 07.08.2013г. в РУ„ПОЛИЦИЯ”-Козлодуй е получено съобщение от Д. Г. от гр.Козлодуй за това, че е въведен в заблуждение от НЛ, което е поканил в дома си на горепосочения адрес от където му е била отнета сумата от 2800лв. в банкноти с различен номинал.
По случая в РУП-Козлодуй е образувана преписка.

 РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
На 11.07.13г. в РУП Враца е постъпила жалба от гражданин от гр. Враца за това, Й. В. и В. Ш. и двамата от с. Скравена, като тъжителя е поверил МПС-то марка „Пежо-Боксер” собственост на фирма с. Лиляче, с цел извършването на транспортна дейност за фирмата на жалбоподателя, като от месец декември на 2012г. не са се явявали на работа, укривали са се и  не са върнали МПС-то. 
На 04.08.13г. в гр. София, служители на 2-ро РУП към СДВР са установили товарния автомобил и ползвател, В. Ш. Микробусът е иззет с протокол за доброволно предаване от 2-ро РУП на СДВР и докаран в гр.Враца,за доизясняване на случая,за което е образувана преписка.
 На 07.08.2013 год. в 08.30.ч. в РУП Оряхово е получено съобщение от В. И.  от с.Селановци, че НЛ след като е свалило метална решетка и е взломило прозорец е проникнало в хранителен магазин и е извършило кражба на неустановени по вид и количество цигари, хранителни стоки и сумата от 12 лв.в монети. От проведените бързи ОИМ се установи,че извършители на кражбата са:И Б. от гр.Лом и Б. П. от гр.Белоградчик.Част от вещите са намерени и предадени с протокол за доброволно предаване.
  На 07.08.2013 г. в гр. Роман, при извършена проверка на Х. Х. от с. Дерманци е установено, че същия извършва търговска дейност, като продава нарязан /насипен/ тютюн без български акцизен бандерол. Установени и иззети са 2 кг. такъв тютюн пакетиран в 11 найлонови пакета.
Образувано е ЗМ по описа на РУП-Роман.

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
1. На 07.08.2013г. около 17:00ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а. „Ауди А6” собственост и управляван от П. К. от гр.Враца кат.”В” стаж 2 г. и л.а. „Волво”, управляван от Л. Д. от гр.Враца кат.”В” стаж 16г.
Убити и ранени:няма.Щети по МПС:100лв
Причини:отнемане на предимство
Водачите са изпробвани за алкохол с техн.ср-во „Алкотест-Дрегер”с, като пробата е отрицателна.
 На 07.08.2013г.  около 11.50ч. в гр.Б.Слатина, катастрофират като се сблъскват товарен автомобил „Мерцедес Спринтер” 311, собственост на фирма и управляван от Ц. К. от гр.Плевен и л.а. „Нюндай ИХ 35” собственост на фирма от гр.София и управляван от М. М. от с.Паволче. Водачите са  е изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест, който е отчел отрицателен резултат за двамата
Убити и ранени няма.Щети по двете  МПС за около 500лв.
Причини:Неправилна маневра при движение на заден ход от водача Ц. К..
  На 07.08.11 г. към 15.30 ч. на път III-134, на около 3км. от с.Бъркачево посока с.Попица, катастрофира  като се преобръща два пъти на платното за движение и излиза в ляво по посока на движението си,  лек автомобил „Форд Фиеста”,собственост и управляван от М. К. от гр.София,  водач кат. В,М,  на отчет в КАТ-София, стаж-3 месеца. Водача е   изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест, който е отчел отрицателен резултат.
Ранен е водача М. К. който е настанен в „ХО” на МБАЛ-гр.Б.Слатина  с комоцио /мозъчно сътресение/ под наблюдение без опасност за живота.Возещата се на предна дясна седалка В. М. от гр.София, е настанена в ХО с фрактура на раменна кост на дясна ръка  и возещата се на задна седалка М. К. е с охлузни рани по тялото, прегледана  и освободена.
            Щети по МПС за  около 2000 лв.
            Причини: Несъобразена скорост с особеностите на пътя.
            Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина


Няма коментари:

Публикуване на коментар