Бисквитки

петък, 9 август 2013 г.

Коментари на общински съветници от Враца



КРАСИМИР ДОНОВ: ПРИТЕСНЕНИЯТА НА ЖИТЕЛИТЕ НА КВ. КУЛАТА СА ОСНОВАТЕЛНИ
Притесненията на жителите на кв. Кулата, ж.к. „Сениче“ и с. Нефела, които внесоха сигнал до Общински съвет – Враца, подкрепен от 269 души, се оказаха основателни, заяви на редовното заседание Красимир Донов, общински съветник от СДС.
Той представи Протокол на временната комисия, сформирана с решение на Председателски съвет. В работната група бяха включени Ангел Иванов от „Свободен избор“, Мирон Драганов от БСП и Светослав Арнаудов от ЗНС.
Съветниците се срещнаха с председателя на Инициативния комитет Ивайло Иванов, както и с жители на квартала, след което изготвиха протокол за констатираните обстоятелства. Становището на комисията е, че посочените проблеми при изпълнение на водния цикъл са факт и е необхоима намесата на управата на града.
В тази връзка бе и питането на Красимир Донов, който настоява кметът да посочи какви мерки ще бъдат предприети и кога ще бъдат изпълнени ангажиментите, поети към жителите на кв. Кулата, ж.к. „Сениче“ и с. Нефела.

МАЛИНА НИКОЛОВА: ЖИТЕЛИТЕ НА ЗГОРИГРАД ЩЕ ЗАТВОРЯТ ПЪТЯ КЪМ ПЕЩЕРАТА „ЛЕДЕНИКА“
„Жителите на с. Згориград заплашиха, че ще затворят пътя към пещерата „Леденика“, ако Община Враца не се съобрази с исканията им. Хората настояват да бъде възстановена амортизираната пътна настилка в населеното място, вследствие преминаващата тежкотоварна техника и извършваните през годините частични ремонти епизодично” - каза председателят на местния парламент Малина Николова.
Тя допълни, че жителите на Згориград са обезпокоени от тежкото състояние на моста и подпорната стена под църквата.
Настояват и за изграждане на алтернативен път, успоредно на реката, по който да преминават тежкотоварните автомобили.
„Необходимо е да запознаете Общински съвет – Враца с предприетите от Вас действия за предоставяне на целеви средства от Републиканския бюджет за финансиране на превантивни дейности от Националната програма за защита при бедствия по чл.18 от Закона за защита при бедствия на обекти и съоръжения в Община Враца, като тези в с.Згориград и всички останали населени места с подобни проблеми в община Враца, с отправено искане към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
                Необходимо е да предоставите за сведение на Общински съвет – Враца и резултатите от проверка на назначена от Вас комисия за установяване основанията за ползване и извозване на материал от мина „Плакалница” на юридическото лице, което я управлява, както и да предоставите самото разрешително за тази дейност“, каза в заключение Малина Николова.









Д-Р ЕМИЛИЯН КЮРКЧИЙСКИ: ВРАЧАНИ НЯМАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБХОДНИЯ ПЪТ
„Врачани не са запознати и не разполагат с достатъчно информация относно строителните дейности на Оряховско шосе, преди бензиностанцията на „ЛУКОЙЛ”. Гражданите искат да знаят как ще бъде организирано движението в този участък - кръгово движение, надлез или подлез? Как ще се извърши съединяването с пътя за Видин и с пътя за Криводол?“, каза на редовното заседание общинският съветник от БСП д-р Емилиян Кюркчийски.
Той допълни, че общинската администрация следва да намери начин чрез медиите да популяризира техническите характеристики и макета на съоръжението.

МАРГАРИТА ДРАГАНОВА: ТРЕВОЖНА Е СИТУАЦИЯТА С ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ
Общинският съветник от групата на ГЕРБ Маргарита Драганова постави на вниманието на кмета изключително сериозен проблем, свързан с гробищните паркове.
„В Общински съвет – Враца са получени сигнали от граждани, свързани с изчерпване  капацитета на новия гробищен парк. Хората са обезпокоени и затова поставям следните въпроси:
                1. Какъв е остатъчният капацитет към настоящия момент на Нов гробищен парк като брой гробни места. За какъв период от време той ще бъде изчерпан, според статистиката за смъртност на предприятието, което управлява тази дейност?
                2. Какви действия са предприети от Общинска администрация – Враца за осигуряване на гробни места в обществен терен със специално предназначение, каквито са гробищните паркове, при условията на изчерпване на капацитета на съществуващите такива?“, заяви Маргарита Драганова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар