Бисквитки

петък, 9 август 2013 г.

Домът на енергетика се превърна в притегателен културен център за жителите и гостите на Козлодуй

С разнообразната си дейност в сферата на изкуството и културата, в своята повече от 20-годишна история. В афиша на културния дом присъстват концерти, балетни и шоу програми, театрални постановки за деца и възрастни. В залите му се провеждат творчески срещи, конференции и семинари. В изложбеното фоайе на Дома на енергетика представят свои творби утвърдени и млади художници, гостуват със свои колекции различни галерии. Експозициите се обновяват обикновено на две седмици.
Домът на енергетика привлича жителите на града и община Козлодуй с богатите възможности за обучение и творческа дейност, които предоставя: индивидуално музикално обучение по пиано и цигулка, студио за изобразително изкуство, самодейни състави, езикови курсове за деца и възрастни и др. За качеството на обучението и за високите достойнства на художествените продукции говорят многобройните награди, спечелени в национални и международни конкурси и множеството покани за гостувания и турнета в България и в чужбина.
Изграден на около 4000 кв. метра разгъната площ, Домът на енергетика разполага със съвременна и отлично поддържана материално-техническа база, създаваща много добри условия за провеждане на конференции, семинари, изложения и др.:

  • Зрителна зала – с 470 седящи места, оборудвана с модерна озвучителна уредба (вградено озвучаване – 1500 W, преносими озвучителни системи – 500, 1500 и 3000 W); сцена с въртящ механизъм; сценично осветление; оркестрина; пиано.
  • Зала “Кафе театър” – със 100 места. Има възможност за озвучаване и за мобилно подреждане на местата.
  • Камерна зала – със 120 места, малка сцена, роял и пиано.
  • Фоайе – изложбени пана по 6 кв. м.

Няма коментари:

Публикуване на коментар