Бисквитки

сряда, 3 юли 2013 г.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ




КРАЖБА
1. От проведените ОИМ по описа на РУ”Полиция”-Враца за извършена кражба на 1 медна серпентина от казан за варене на ракия, 3 пластмасови бидони с и 10 листове поцинкована ламарина на обща стойност 200 лева от къща, находяща се в с.Девене, се установи, че извършител на кражбата е криминално проявеното за кражби лице П. Ц. от с.Девене.Част от вещите обект на кражба са намерени и иззети.Преписката ще бъде изпратена на РП-Враца с мнение за образуване на ДП.Работата по случая продължава.

2. От извършена проверка по преписка, образувана по подаден сигнал от К. К. от с.Лесура за това, че на 15.06.2013г., НЛ е извършило кражба на 3 кг. хранителни продукти от месо, дамско бельо, синджирче от сребристо бял метал и сумата от 25 лева , всичко на стойност 100 лева се установи , че извършител на деянието е криминално проявеното и осъждано за кражби лице К. В. живуща в с.Лесура.
Преписката е изпратена на РП-Враца с мнение за образувана на ДП.

ДРУГИ НАРУШЕНИЯ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
1. На 28.06.2013г. в РУ”Полиция”-Враца е постъпила жалба от лицето Т. Я. от гр.Враца, който е заявил, НЛ е увредило като е взломило кафе автомат , негова собственост , находящ се в гр.Враца и е извършило кражба на сумата от около 30 лева на монети.От проведените бързи ОИМ се установи, че извършител на деянието е криминално проявеното за кражба лице Ц. М. от гр.Враца.Лицето е разпитано след което е освободено.Преписката ще бъде изпратена в РП-Враца с мнение за образуване на ДП.

          РУ „ПОЛИЦИЯ” – БЯЛА СЛАТИНА
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
КРАЖБА
1. На 02.07.13г. около 16.00ч. в ОДЧ на РУП-Б.Слатина  е получено съобщение за извършена кражба на 2 велосипеди марка и 1 саморъчно направен електрожен от гараж на частен дом, находящ се в с.Попица собственост на Д. М. жив. на горепосочения адрес.
            От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършители на кражбата са З. А., П. Р.  и В. Р.  и тримата от с.Попица - криминално проявени.
По случая  е образувано ДП по описа на РУП-Б.Слатина.

   РУ „ПОЛИЦИЯ” -МЕЗДРА
БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
1. На 03.07.2013 год. около 10.30 часа в с.Моравица, става ПТП като ППС с животинска тяга /кон с каруца/ с водач С. Н., жив.гр.Мездра, блъска последователно паркиралите в дясно по посока на движението л.а „Форд” Ескорт, собственост на А. Й., жив.с.Моравица и л.а „Мазда” 323Д, собственост на П. Ц., жив.гр.Мездра.
            Убити и ранени:Няма.Нанесени щети по двата автомобила около 500 / петстотин / лева.Причини:Не упражнен достатъчен контрол над ППС.На С. Н.е съставен АУАН по ЗДвП и издадени два бр.протоколи за ПТП.

РУ „ПОЛИЦИЯ” - КОЗЛОДУЙ
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
ДРУГИ НАРУШЕНИЯ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
1. На 03.07.2013г. 22.24ч. в с. Бутан, служители на РУП-Козлодуй, спират за проверка л.а. “Сеат Толедо” с Рег. №ВР4192АТ, собственост на В.Т. от с. Манастирище, а управляван от К. К. жив. с. Бутан. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство “Алкотест Дрегер 7510”, уреда отчита 1.62 промила.На К. К. е съставен Акт по ЗДвП, издаден му е талон за медицинско изследване, съпроводен е до ФСМП-Козлодуй където е дал кръв за лабораторен анализ.
По случая в РУП Козлодуй е започнато БП. 

         РУ „ПОЛИЦИЯ” – АЕЦ КОЗЛОДУЙ
БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
1. На 03.07.2013 год. около 13:20 ч. на път II-11 около километър 91,403 катастрофират , като се блъскат л.а. Опел „Корса” собственост и управляван от Т. Х. живуща в с.Гложене, водач кат.А,В стаж 4год и т.а. „Пежо Боксер” собственост на фирма от гр.София. а управляван от А. П. живущ гр.Плевен, водач кат.В стаж 7год.
Убити и ранени няма.Щети: по  МПС - 400лв.Причини: Неспазване на дистанция от водача на л.а.”Опел Корса” Т. Х. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест” 7510, като пробите са отрицателни. Издаден протокол за ПТП.
    РУ „ПОЛИЦИЯ” – РОМАН
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
ДРУГИ НАРУШЕНИЯ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
1. На 03.07.2013 г. на територията на РУП-Роман  при провеждане на СПП за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без бандерол, по утвърден от началник РУП-Роман план, в  гр. Роман е извършена полицейска проверка на К. А. от с. Буковлък, при която е установено, че същия извършва търговска дейност, като продава нарязан тютюн без български акцизен бандерол. установени и иззети са 2 кг. такъв тютюн пакетиран в 9 найлонови пакета. По случая в РУП-Роман е образувана преписка.

2. На 03.07.2013 г. на територията на РУП-Роман  при провеждане на СПП за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без бандерол, по утвърден от началник РУП-Роман план,в гр. Роман е извършена полицейска проверка на Т. М. от с. Буковлък, при която е установено, че същия извършва търговска дейност, като продава нарязан тютюн без български акцизен бандерол. установени и иззети са 2,5 кг. такъв тютюн пакетиран в 20 найлонови пакета. По случая в РУП-Роман е образувана преписка.

3. На 03.07.13 г. в РУП-Роман е получено съобщение от К. Д. , че при извършена проверка от служители фирма за ел.на адрес:с.Радовене, е установено неправомерно присъединяване към ел. разпределителната мрежа. На място е извършен оглед от служители на РУП-Роман. Иззети са трасологични следи.
От проведените ОИМ се установи,че извършител на деянието е И. Н. жив. в с.Радовене.По случая в РУП – Роман е образувано ДП.

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
1. Във връзка с извършени ОИМ по преписка с рег. № 10261/27.06.2013г. по описа на РУП-Роман се установи, че на 23.06.2013г. около 02:00ч. в гр.Роман И. В. от гр. Мездра, водач категория “В” стаж 5 год. управлявал собствения си лек автомобил „Пежо 206”. Водача се движел с несъобразена скорост с релефа на пътя и при навлизане в десен завой изгубил контрол над автомобила и се блъснал в ляво по посока на движението в ел. Бетонен стълб, след което напуснал местопроизшествието без да уведоми органите на МВР.
Убити и ранени   няма. Нанесените  щети по МПС  са за около 100лв.
Причина за ПТП:  Не съобразена  скорост при навлизане в десен завой.На водача И. В. е съставен по ЗДвП.


Няма коментари:

Публикуване на коментар