Бисквитки

събота, 6 юли 2013 г.

Врачанските автомоделисти с нови 12 медала




Днес във Враца завърши втория кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за електрически модели. В надпреварата се включиха 25 пилоти от 7 клуба в страната в 5 категории модели-„Електроформула 1/10”, „Електроформула със сток мотор” за деца и мъже, „Електроформула 1/12” и „Тимово надбягване”.
В кралския клас  „Електроформула 1/10”козлодуйския ас Марио Вутов категорично спечели златния медал следван от Никола Кръстев”Стелди еър” София и Николай Георгиев от СТМК Враца. В класовете „Електроформула със сток мотор” за мъже и деца домакините от Враца доминираха и спечелиха и двата комплекта модели. При децата първи е Емил Давидов, следван от Веселин Анимиров и Никола Иванов, а при мъжете над всички бе Александър Георгиев, пред Атанас Георгиев и Никола Иванов. В клас „Електроформула 1/12” първи завърши Кристиян Крумов от СТМК Враца пред Екатерина Венелинова-АЕЦ Козлодуй.
В клас „Тимово надбягване” в двата финала по 24 мин. двойката Марио Вутов-Никола Кръстев навъртяха 155 обиколки и заслужиха златото, следвани от братята Николай и Атанас Георгиеви от СТМК Враца с 132 обиколки, а трети завърши втората врачанска двойка Виктор Робев и Александър Георгиев с 123 обиколки.
Така врачанските автомоделисти записаха в своята сметка 3 златни, 4 сребърни и 5 бробнзови медала. Победителите получиха медали и грамоти. Следващото състезание е в другата събота и неделя в Шумен, където ще се проведе втория кръг от ДШ за модели с ДВГ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар