Бисквитки

петък, 5 юли 2013 г.

ПРОКУРАТУРАТА СЕ САМОСЕЗИРА ПО ДОКЛАД НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ



Окръжна прокуратура – Враца е образувала преписка във връзка с констатациите в доклада на временната комисия, която бе сформирана да осъществи проверка на сключените договори за доставка на хранителни продукти за ОП ”Социални дейности”. В срок до 10 юли 2013 г. председателят на местния парламент Малина Николова следва да предостави на държавното обвинение резултатите от проверката и доклада на работната група.
Припомняме, че временната комисия бе създадена с решение на общинския съвет на 20 ноември 2012 г. На последното заседание на местния парламент съветниците представиха подробен доклад за извършените проверки, констатации и анализ на сключените договори с фирмите доставчици. Основните изводи са, че цените на хранителните продукти, предоставяни на ОП „Социални дейности”, значително превишават обявените средни седмични цени на едро в бюлетините на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Договорите в частта им за неустойки и цени са в ущърб на общинския бюджет, тъй като при подготвянето на документацията за обществената поръчка не е заложена законовата лихва, която се използва при повечето договори.
Голяма част от местните парламентаристи са категорични, че въпросните договори за доставка на хранителни продукти са направени единствено за цялостна изгода и в полза на доставчиците.
Председателят на общинския съвет Малина Николова е изпратила доклада и на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар