Бисквитки

вторник, 18 юни 2013 г.

Крими хроника



На 16.06.13г., в 21.43ч.,  РУП-Враца е получено съобщение от охрана на частна фирма в гр. Враца, че неизвестно лице  е извършило кражба на метални лайсни, винкел,и В и К части от обект на фирмата. След ОИМ е установено и задържано лицето извършило кражбата-  В.В./48г./ гр.Враца.
На 17.06.13 г.,  в 14.20ч. в РУП-Б.Слатина е получен сигнал от жител на село Попица, който е заявил за извършена кражба на електрожен  и ел. помпа от имота му на  стойност 500лв. След ОИМ  е установено, че кражбата   е извършена от 15-годишно момче от  същото село.
За времето от 21.00ч. на 17.06.2013г., до 05.00ч. на 18.06.2013г., на територията на селата Крива бара, Бутан, Гложене и Рогозен е проведена  комплексна специализирана полицейска операция с цел: предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи обект или средство за извършване на престъпления, осигуряване на добър обществен ред и безопасност на движението. 
Вчера, 17.06.2013г.,  към 13.50 ч., служители на РУП „АЕЦ- Козлодуй” спрели за проверка лек автомобил  „Ситроен” на пътя от  Козлодуй - с. Хърлец. Поводът за спирането бил превишена скорост, установена с техническо средство „Трафик радар ТR- 4D”.  Шофьорът и спътничката му отказали да дадат документите си за проверка, държали се арогантно със служителите на реда и потеглили с рязка скорост. Единият от служителите на реда реагирал светкавично - опитал да извади контактния ключ от таблото, но колата го повлякла, в резултат на което е получил леки охлузвания. Последвало кратко проследяване с включена светлинна  и звукова сигнализация. След принудителното спиране е установена самоличността на шофьора – Р.П. /65г./, френски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ у нас, както и на спътничката му   Ц.Ч./55г./ от с.Правец. На мъжа е съставен акт  по ЗДвП , а на Ц.Ч. - акт по ЗМВР. По време на целия инцидент служителите на реда не са използвали физическа сила и помощни средства.
Малко по-късно, на тел. 112, дамата съобщила, че била нападната от двама фалшиви полицаи, има нужда от медицинска помощ, защото мъжът с който пътувала е с кръвонасядане в окото. За случая  е уведомена районната прокуратура, образувано е следствено дело.
Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар