Бисквитки

четвъртък, 20 юни 2013 г.

Крими хроника



„В и К“  ВРАЦА  РАЗКРИ

НАГЛА КРАЖБА

                    
         На 19.06.2013г при направена проверка, служители на „В и К“ ООД гр. Враца разкриха грубо нарушение в имот на ОП „Спорт и туризъм“ в  гр. Враца (бившето „Спортни имоти“).
         Установено е, че общият водомер на входа на имота на фирмата е грубо манипулиран, в следствие на което не може да се отчете реалното количество потребена вода. Така са създадени условия да се консумира огромно количество вода, без да се заплаща.
         На момента служителите са заснели как механизмът за отчитане е пробит и показанията на водомера се обработват на ръка. За нарушението е съставен протокол. Своевременно е уведомено и ръководството на Община Враца.
         Водоподаването на ОП „Спорт и туризъм“ гр. Враца е прекъснато незабавно  съгласно разпоредбите на чл. 37, ал.2. на Наредба №4/2004г. на МРРБ,  а наложената санкция ще бъде в размер съгласно Общите условия на дружеството.
         „В и К“ ООД гр.  Враца ще бъде безкомпромисно към всички нарушители, тъй като неотчетените количества вода всъщност се заплащат от всички потребители. 
           


Снежка Петкова
PR Враца


След ОИМ за кражба на  ръчен часовник и сумата от 44 лв. собственост на 87-годишна жена от гр. Враца, извършена  на извършена на 01.06.2013г. в медицинско заведение  в гр. Враца,  е  установено, че извършител на престъплението e лицето Р.К./48г./  от гр. Вършец.


На 19.06.2013г., в 18.51ч. в РУП Враца е получено съобщение за съмнително лице в тавански помещения на жилищна кооперация в гр.Враца. След бързи заградителни мероприятия, служители на РУП Враца задържали криминално проявеното и осъждано за кражби  и грабеж лице- М.К./31г./ от гр.Враца. Мъжът е  задържан при опит за извършване на кражба на вещи.
След ОИМ и ПСД по сигнал от 16.06.203г., че лице  наето да транспортира 150 автомобилни гуми с джантите и 100 автомобилни гуми без джанти на  обща стойност около 7800 евро, противозаконно е присвоило гумите. Установено е, че извършител  е лицето Ц.И./37г./ от с. Горно Озирово.


На 19.06.13., в 02:20 ч.  в РУП-Б.Слатина  е получено съобщение за горящ лек автомобил „Фолксваген”  паркиран на улица  в село Габаре.  След допълнителен оглед е установено, че се касае за умишлен палеж. Причини и щети  в процес на изясняване. Образувано   е дознание.


За времето от 01.00 до  01.30ч. в гр.Козлодуй, неизвестно лице разбило стъклопакет на входна врата  на сладкарница, проникнало  в заведението  и извършило кражба на    вафли.  Разбит  е бил и стъклопакет на друг магазин, от който е извършена кражба на монетник и пари на обща стойност 70 лева.  След бързи ОИМ и работа по горещи следи  е установено, че извършители са криминално проявените: Л.С./19г./ от  гр.Вълчедръм  и 15-годишно момче от гр. Козлодуй.


На 19.06.2013г., в  12.30ч. в с.Рогозен е спрян за  проверка лек автомобил „Мерцедес” управляван от В.В./44г./- неправоспособен водач от същото село. В автомобила са намерени 14 бойни патрони с различен калибър, които В.В. притежавал без надлежно разрешение. Образувано  е БП.


 В 23.45ч. в с.Бутан е спрян за проверка мотопед управляван от С.Й./52г./ от същото село. Пробата за алкохол на водача  е положителна- 0,95 промила.
Около 09.00ч. в с.Бутан, товарен автомобил ”Пежо” управляван от Н.Н./45г./  от гр.Плевен, отнел предимството на движещият се срещу него л.ек автомобил ”Форд Фиеста.”, като  в резултат на това предизвикал катастрофа. Ранени и убити няма. Водачите са изпробвани за алкохол, пробата на Н.Н. е положителна- 0,63 промила
.Регионален говорител на МВР:
 Красимир Василев


                                                                         



Няма коментари:

Публикуване на коментар