Бисквитки

понеделник, 20 май 2013 г.

Три медала за врачанските автомоделисти




Късно вчера в гр.Сливница завърши първия кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радиоуправляеми модели с електродвигател.
В надпреварата взеха участие рекорден брой състезатели в последните пет години 36 със 46 модела от 9 клуба в страната. Състезателите мериха сили в класовете Електроформула 1:10, Електроформула със сток мотор за мъже, Електроформула със сток мотор за деца, електроформула 1:12, Електроформула 1:16 и „тим рейсинг”.
Седем врачански пилоти се включиха в борбата за разпределение на медалите. Със сребърен медал се окичи 17-сет годишния Александър Георгиев, който в клас Електроформула със сток мотор за мъже завъртя 12 обиколки, първото място спечели детето чудо на българския автомоделизъм Кристиян Костадинов от Русе с 13 обиколки, а трети завърши Ивелин Генадиев от София с 12 обиколки. Четвърти е петокласника от ПМГ Враца Емил Давидов с 10 обиколки, а пети е третия врачански представител в този клас Атанас Георгиев.
Кристиян Костадинов от Русе триумфира и в клас Електроформула със сток мотор за деца, следван от Калоян Кокошаров от „Ориндж-тим” София, а с бронзов медал се окичи седмокласничката от СОУ”Ив.Младенов” Враца Цветелина Генчева.
Третия медал за врачанските автомоделисти спечели Кристиян Крумов, ученик от ПМГ Враца, който в клас Електроформула 1:12  се окичи със бронзов медал с постижение 10 обиколки. Първи в този клас е Мирослав Русев от гр.Левски с 13 обиколки, а втори завърши Емил Карамфилов от „Стелди Еър” София със 10 обиколки..
В кралския клас Електроформула 1:10 първи завърши козлодуйския ас Марио Вутов, следван от шефа на софийския „Ориндж тим” Калин Кокошаров, а трети Мирослав Русе от гр.Левски. На пето място се класира врачанския пилот Николай Георгиев, а другите врачански представители Атанас Георгиев и Виктор Робев са съответно осми и девети. В тимовото надбягване първи са Калин Кокошаров и Коце Улучев, от „Ориндж тим” София, които за 24 мин. направиха 63 обиколки, пред Марио Вутов Козлодуй и Никола Кръстев от „Стелди Еър” София  със 60 обиколки и Емил Карамфилов от „Стелди Еър”и Григор Стоичков от RC Parts София с 52 обиколки. Четвърти  на обиколка по-малко са двамата братя от Враца Николай и Атанас Георгиеви.
Победителите бяха наградени от зам.председателя на родната ни федерация по автомоделни спортове Огнян Филипов със медали, флагове и грамоти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар