Бисквитки

четвъртък, 4 април 2013 г.

ТРИ СРЕЩИ НА ОИЦ-ВРАЦА В ОБЛАСТТА


Екипът на ОИЦ-Враца посети общините Мизия, Оряхово и Бяла Слатина. Срещите преминаха под надслов „Европейските фондове - актуални възможности за кандидатстване“  и са част от първия цикъл от срещи на ОИЦ-Враца за 2013 г.  На срещите присъстваха представители на общинските администрации, читалища и бизнеса.
Екипът на центъра представи информация за мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезонната политика на ЕС в България и постигнатите резултати на ОИЦ-Враца. На срещите екипът на центъра презентира изпълнението на оперативните програми към момента, както и информация за проектите във всяка община според данни от Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН).
Най-голям интерес предизвика информацията за актуалните възможности за кандидатстване и какви процедури предстои да бъдат отворени. Присъстващите заявиха желание да участват и в информационна среща за Новия програмен период 2014-2020. Екипът на ОИЦ-Враца планира, в допълнение към националната информационна кампания, да проведе цикъл от срещи в областта в края на годината и ще предостави актуална информация за новите оперативни програми и възможностите за кандидатстване, които те ще предоставят.
С информационни събития в Общините Хайредин и Козлодуй на 09.04.2013 г., Криводол на 10.04.2013 г. и Борован на 11.04.2013 г. ОИЦ – Враца ще завърши цикъла от информационни събития за популяризиране на актуални възможности за кандидатстване. 
ОИЦ – Враца е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Елка Стойчовска
Експерт „КИЛ“
092/627431


Няма коментари:

Публикуване на коментар